MEĐUGORJE

Najava hodočasnika iz Italije, Poljske, Ukrajne i Amerike, koji pristižu idući tjedan u Međugorje. Svakako hrabra odvažnost hodočasnika te velika žrtva.

U razgovoru s domaćinima koji se bave uslugama smještaja hodočasnika, za idući tjedan je najavljen dolazak Talijana (konvoj CARITAS), Poljaka, Ukrajinaca i Amerikanaca. Svi znamo da su kroz lanjsku godinu jedini hrabri bili Ukrajinci i Poljaci, ali ove godine sukladno situaciji u svijetu sezona hodočašća izgleda se pokreće pomalo. Svi znamo da su hodočasnici željni Međugorja, ali u skladu situacijom u čitavom svijetu postojale su restrikcije kao i preporuke da se ne putuje.

Idući tjedan je vidjelici Mirjani rođendan i redovito Gospino godišnje ukazanje a svake godine za vrijeme Mirjaninog rođendana se osjeti veća posjećenost hodočasnika. Prošle godine je u to vrijeme situacija bila dramatična, a danas već nakon godinu dana svijet je stao na loptu i zna se mnogo više o virusu i njegovom ponašanju. Kako smo prije pisali iz razgovora s hodočasnicima, da mnogi jedva čekaju povratak u Međugorje. Moramo reći da ovih što dolaze idući tjedan su svakako podnijeli žrtvu da bi u ovo vrijeme došli u Međugorje i bili tu s nama. Braću Ukrajince ne moramo spominjati. Oni su u Međugorju bez obzira na sve bili čitavu 2020 godinu.

Nadamo se da će ova vijest olakšati onima koji razmišljaju dali posjetiti Međugorje biti prekretnica da se odluče hodočastiti. Moramo shvatiti Amerikance koji će prevaliti put i do nekoliko tisuća kilometara, te proći bezbroj checkiranja i provjeravanja testova. Svakako želimo uputiti apel nadležnim institucijama da se pobrinu u sklopu Safetravels stamps. Naime radi se o organizaciji koja se bavi putovanjima te je Bosna i Hercegovina nedavno uvrštena u u Safetravels stamps gdje se Bosna i Hercegovina prikazuje kao sigurna destinacija što se tiče COVID-a.

Također želimo istaknuti još jednu pozitivnu vijest što se tiče hodočasnika i Međugorja. Naime FBiH je najavila otvaranje konzulata u Brazilu. Zašto je to bitno? Zato što su svi Južne Amerike morali doći u Rim na par dana i tu bi čekali vizu za BiH koju su predali u Rimu da bi mogli stići u BiH. Ukoliko se konzulat otvori u Brazilu, svi latino-amerikanci mogu dobiti vizu u Brazilu, te krenuti direktno za Međugorje.

Svima hodočasnicima želimo sretan put u Međugorju, te ugodan i siguran boravak, kao i povratak svojim domovima.

www.medjugorje-news.com/IVP

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er