CRKVAMOLITVE

Molitve svetim arkanđelima Mihaelu, Gabrielu i Rafaelu

Molitve svetim arkanđelima Mihaelu, Gabrielu i Rafaelu Mihael, Gabriel i Rafael tri su biblijska anđeoska imena. Izvorna značenja imena su, kako je to često u drevnim istočnim kulturama, rečenice, svojevrsne definicije nositelja imena: Mi-ha-el znači Tko je kao Bog?, Ga-bri-el – Bog je jak, a Ra-fa-el – Bog iscjeljuje, liječi.

Prema liturgijskim tekstovima, Mihael je voditelj duša u raj. Stari su ga pisci nazivali “vagatelj duša” na posljednjem sudu, a ikonografi ga slikali s vagom u ruci. Slikaju ga i kao “vojskovođu nebeske vojske”. Općenito, Mihael se štuje kao branitelj i zaštitnik vjere i Crkve. Arkanđeo Gabriel u Bibliji nastupa kao glasnik Božjih odluka. Rafael se u Bibliji spominje samo u Knjizi o Tobiji, kao pratilac na putu, zaštitnik i zagovornik mladog Tobije. Po Božjoj zapovijedi svladava pakosnog zloduha Asmodeja i iscjeljuje Tobijina oca. Donosimo predivne molitve svetim arkanđelima

Sveti Mihaele Arkanđele,

…molim te dođi i pomozi mi. Stoj kraj mene u borbi protiv svakog zla i napadaja sotone. Budi Ti moja zaštita i obrana. Bog Otac u nebu zabranio sotoni i svim demonima da mi škode. Zato te molim u Ime Isusovo, koji je rekao: “Što god zaištete u moje ime Oca, dat će vam se…” Ti Kneže nebeske vojske, vjerni slugo Božji, vjerni slugo Marijin, u Ime Isusovo, u Ime Marijino, molim te, učini me nevidljivim, neopipljivim, neozljedivim za sve nevidljive i vidljive neprijatelje, da mi ništa ne mogu škoditi, ni duši, ni duhu, ni tijelu. Sveži sotonu i sve ostale zle duhove, da ne mogu ništa protiv mene poduzeti, u nikakvoj mi prilici naškoditi, da su prema meni kao onesviješteni, kao gluhi, kao slijepi, da ništa ne vide, ništa ne čuju, ništa ne smiju odnositi. Tebi predajem sve svoje neprijatelje…(ovdje nabroji svoje neprijatelje).

Ti Kneže nebeske vojske, sotonu i ostale zle duhove, koji svijetom lutaju i obilaze na propast duša, s Božjom moći u pakao strovali. Kroz Bezgrešnu Djevicu i Majku Božju Mariju. Kroz njezino Bezgrešno Začeće. Kroz njezino Bezgrešno Začeće. Kroz njezino Bezgrešno Začeće. Amen. O sveti Mihaele Arkanđele probodi svojim mačem sva okorjela srca da se u njima nastane presveta Srca Isusa i Marije. Amen!

Vezani članci

Sveti Gabriele Arkanđele,

…počašćen naviještanjem Božje riječi i odluke odabranici Neba, zaručnici Pravednog Josipa, Mariji iz Nazareta; Glasniče najvažnije vijesti u povijesti svijeta, ponizno se obraćamo Tebi, u nadi da ćeš se zagovorom milostivo zauzeti kod Isusa i Marije za one koji se bore s duhom nečistoće, nasilja duhovne i duševne klonulosti, depresije i beznađa te bračne neplodnosti i nesuglasica.

Osobito te molimo, svojim svetim zagovorom spasi nerođenu djecu osuđenu na nepojmljivo i strašno usmrćenje pobačajem; uništi duha smrti koji vreba teško oboljelu djecu, posebno onu u majčinim utrobama. Moćni, čisti, Svijetli Anđele, satri svojom mišicom duha bludnosti, pornografije, preljuba, duha koji potiče na kontracepciju i grešne metode oplodnje; duha koji zarobljava osobito mlade u predbračnoj intimi, kako im nudi svijet; duh eutanazije i samoubojstva. UČINI BEDEM oko nas koji se trudimo živjeti  evanđelje i koji ljubeći i praštajući trpimo, navješćujući jedini Put, Istinu i Život! Raširi svoja krila i blagoslovi ljubav zaručnika i supružnika, vodi sve u čistoj i pravoj ljubavi te izmoli dar života supružnicima koji ele djecu! Amen! Očenaš, 3 Zdravo Marije, Slava Ocu.

Sveti Rafaele Arkanđele,

…Sveto Pismo predstavlja Te kao tajanstvenog pratioca i prijatelja mladog Tobije, koji je pod Tvojim skrbništvom susreo i uzljubio Saru, svoju ženu. Svjetlost Tvoje svetosti i nebeske sile spriječila je zloduha da im oduzme život i sreću.

Velik je Tvoj zagovor pred Licem Gospodnjim! Velika je Tvoja blagost i briga za sve one koji ljube život, traže zdravlje za sebe i bližnje, te hoće sveti bračni savez u blagoslovu Crkve i u sakramentu ljubavi. Molimo za Božje vodstvo, uvijek i u svemu! Molimo za Tvoju pomoć! Molimo da mačem Božjeg milosrđe uništiš oholost i bijedu duha bogopsovke i hule u našem narodu. Suprotstavi se mučitelju-duhu ovisnosti o kocki, drogi, alkoholu, bludnosti, nasilju, vulgarnosti, proklinjanju i svađi te svakoj drugoj paklenoj sili koja želi zavladati i razoriti brakove i obitelji, bića malenih i slabih, Bogu posvećenih vjernika. Izliječi, iscijeli, pridigni, zaštiti, dovedi do obraćenja i pobjede nad zlom! Učini bedem oko molitelja i onih koje molimo; da svi mi, uronjeni u Krv Jaganjčevu, budimo nevidljivi zloduhu koji kruži oko nas „kao ričući lav tražeći koga da proždre“! Amen! Očenaš, 3 Zdravo Marije, Slava Ocu.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er