MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva sv. Leopoldu za hrvatski narod

“Ja te molim, da narod kojemu pripadam raste i napreduje u miru i slozi s drugim narodima, da kolijevke ne budu prazne, da se ognjišta ne ugase, da se svi prognani i izbjegli vrate svojim domovima, da za svakoga bude u domovini rada, kruha, pravde, mira i sreće, te da živimo i umiremo u Tvojoj milosti, pod zaštitom Majke Marije vjerni Velikom Zavjetu svojih pradjedova”

Molitva sv. Leopoldu za hrvatski narod

Gospodina Isuse Kriste, Ti si ljubio svoj narod, svoju zemlju, jezik i običaje svojih ljudskih predaka. Po Tvom je primjeru Sv. Leopold, služeći braći ljudima u drugoj zemlji, vjerno ljubio svoj hrvatski narod.

I ja Te, zajedno sa Sv. Leopoldom Bogdanom, molim, da narod kojemu pripadam raste i napreduje u miru i slozi s drugim narodima, da kolijevke ne budu prazne, da se ognjišta ne ugase, da se svi prognani i izbjegli vrate svojim domovima, da za svakoga bude u domovini rada, kruha, pravde, mira i sreće, te da živimo i umiremo u Tvojoj milosti, pod zaštitom Majke Marije vjerni Velikom Zavjetu svojih pradjedova.

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu….

Molitva za narod i obnovu domovine

Dobri Bože! Zahvaljujemo ti što si našem hrvatskom narodu podario slobodu i domovinu. Dok ti na tome zahvaljujemo, još uvijek se osjećamo da se svi vidici suživota nisu razvili do te mjere da imamo duhovno i materijalno blagostanje. Po zagovoru sv. Leopolda Mandića, koji je isticao da je Križ snaga obnove, podaj nam jakost Duha da se možemo hrabro i odlučno zalagati za cjelovitu obnovu naše domovine preuzimajući na sebe dragovoljno sve obveze i odgovornosti, te strpljivo gradeći pravednije društvo u kojem će se jače osjećati tvoj očinski blagoslov. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Oče naš…. Zdravo Marijo…. Slava Ocu…

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button