VJERA I DUHOVNOST

Izostanak Euharistije – dolazak Antikrista: Gdje god ugledaju Gospodinovu krv, đavli bježe, a anđeli trče prema njoj

Sveti Ivan Zlatousti učio je da su oni koji se dostojno pričeste užas demonima. Euharistija je snažan sakrament koji nas približava Bogu pozivajući njegovu prisutnost u naše tijelo. Sveti Ivan Zlatousti to je znao i u jednoj homiliji govorio je o moći euharistije koja tjera demone.

“Vratimo se onda s onog stola poput lavova koji dišu vatru, postajući strašni đavlu ; razmišljajući o svojoj glavi i o ljubavi koju je Isus pokazao prema nama. Zlatousti objašnjava zašto postajemo “strašni đavlu” nakon što smo primili svetu pričest.

“Ova krv, ako se ispravno uzme, tjera đavle i drži ih dalje od nas, dok na nas zazivaziva Anđele i Gospodara anđela. Jer gdje god ugledaju Gospodinovu krv, đavli bježe, a anđeli trče prema njoj.” Dodaje da duša koja dostojno primi svetu pričest biva “oprana, sjajnija od zlata a naše razumjevanje svijetlije od vatre”.

Slično je rekao i sveti Petar Damjan kad kaže:

Ako mogu govoriti figurativno, ovako ćeš istjerati riku zvijeri i sve demone. Ne prestaj svakodnevnim primanjem Tijela i Krvi Kristove. Neka tvoj tajni neprijatelj vidi na tvojim usnama crvenilo Krvi Kristove. Proći će ga jeza, pobjeći će u svoju tamu. Ovo se odnosi na dostojno pričešćivanje svete pričesti na misi, to je moćno oružje koje satire glavu zmiji – baš svaki put. Ako je potrebno iskorijeniti neki grijeh i prisutnost đavla u životu, odi na ispovijed i primi Svetu Pričest. Vrag neće imati izbora nego vratiti se u svoju prljavu, tamnu i vlažnu jamu!”

Ne treba čuditi što đavao često odvodi ljude od mise i od primanja svete pričest, čineći sve što može kako bi utjecao na osobu da se suzdrži od nedjeljne euharistije. Svi ljudi koji idu na euharistiju mogu svjedočiti raznim izazovima i kušnjama koje ih pokušavaju spriječiti, od iznenadnih svađa pa čak i iznenadnih tegoba i bolesti. To je i razlog zašto egzorcisti savjetuju ljudima koji se osjećaju potlačeni od demona da često primaju euharistiju.

Ako se želite oduprijeti duhovnim napadima, idite na misu i dostojno primite Isusa pozivajući ga u svoje tijelo i dušu da odagna svaku zlu prisutnost koja tamo još vreba. Ako možete, čak i svaki dan!

Izostanak Euharistije – dolazak Antikrista

S obzirom da mnogi vjernici, krštenici nisu svijesni snage Euharistije, to je jedini razlog zbog čega zlo može napredovati i osvajati duše ovog svijeta. Suprotno tome, da svi oni koji se izjašnjavaju katolicima pristupaju Euharistijskom stolu bar nedjeljom, Sotona ne bi mogao ništa protiv čovječanstva jer on ne može djelovati u prisutstvu ove svete krvi. Kako broj onih koji primaju Pričest opada, tako carstvo zla raste. To je nedavno objasnio i  otac Elpidios koji je  objasnio  zastrašujuću stvarnost kojoj danas svjedočimo, a to je Sotonin rat protiv Euharistije.

S obzirom da je Euharistija, odnosno sveta Pričest živi Krist, Sotona je se jako boji i sve svoje napore ulaže u uništenje Euharistije. Otac Elpidios kaže da će se ustoličenje Antikrista dogoditi onda kad Euharistije više ne bude, odnosno, “dok god se Božanska liturgija služi i kršćani se pričešćuju Tijelom i Krvlju Kristovim, Sotona ne može svoje planove sprovesti u djela, ne može nadvladati, ne može preuzeti kontrolu”.

Upozorio je na riječi jednog duhovnog velikana koje nas pripremaju na dolazak Antikrista: “Kad vidite da započinju rat protiv Svete pričesti, znajte da je Antikrist na putu, jer sveta pričest ne dopušta demonskoj moći da vlada ljudima”.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er