CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Molitva roditelja za povratak djece Crkvi

Mnogi roditelji posebno smatraju zbunjujućim ili depresivnim, nakon godina odgajanja svoje djece uronjene u katoličkoj vjeri, te okruženi velikim katoličkim uzorima, da njihova odrasla djeca žive bez vjere i ne sudjeluju u sakramentalnom životu. Koliko roditelja danas izražava zbunjenost i frustraciju što je njihova godina predanosti i žrtvovanja za ulijevanje vjere našoj djeci rezultirala nezainteresiranošću, agnosticizmom ili čak ateizmom?

Postoje službe posvećene molitvi za određene nakane, kao što su molitve za razna zvanja poput molitve za svećenička i redovnička zvanja, nerođene i njihove majke koje razmišljaju o pobačaju, za duše u čistilištu. No moliti možemo i trebamo za one naše voljene i njihov povratak u okrilje Crkve.

Molitvu za “izgubljene sinove” našao sam nakon mnogih razgovora s roditeljima čija su se odrasla djeca udaljila od Katoličke crkve, piše Catholic Stand. Odmah sam osjetio da me privlači poziv za molitvu za one koji su se udaljili od Katoličke crkve i sakramentalnog života.
Potreba je velika. Svi više ima onih koji kažu da nisu neke posebne religije. Mnogi od njih bili su bivši katolici. Roditelji koje znam pokušali su sve kako bi svoju stariju djecu (ili braću i sestre u nekim slučajevima) vratili u Crkvu, od rasprava do suptilnih molbi; davajući im knjige i članke na čitanje (od kojih se mnogi nikada ne čitaju; slali im podcaste ili videozapise; predlagali odlazak na misu u župu s ‘mladim svećenikom koji divno propovijeda i slično.

Molitva za “izgubljene” sinove i kćeri nastala je molitvom majke koja prolazi sve ovo. Kristine Bruce, majka petero djece, u studenom 2018. Kristine je čitala Veliča kad joj je pozornost privukao odlomak Isusa koji je govorio svetoj Faustini:
“Moja kćeri, želim te uputiti kako trebaš spasiti duše žrtvom i molitvom. Spasit ćete više duša molitvom i patnjom nego misionar samo svojim učenjima i propovijedima. Želim te vidjeti kao žrtvu žive ljubavi, koja tek tada nosi težinu preda mnom. Morate biti uništeni, živjeti kao da ste mrtvi u najskrivenijim dubinama svoga bića. Morate biti uništeni u onoj tajnoj dubini u koju ljudsko oko nikada nije prodrlo; tada ću u vama pronaći ugodnu žrtvu, holokaust pun slatkoće i mirisa. I velika će biti vaša moć za onoga koga zagovarate. Izvana vaša žrtva mora izgledati ovako: tiha, skrivena, prožeta ljubavlju, prožeta molitvom. Zahtijevam od svoje kćeri da vaša žrtva bude čista i puna poniznosti kako bih u njoj mogao pronaći zadovoljstvo.”

Vezani članci

“Neću poštedjeti svoju milost, da bi mogla ispuniti ono što zahtijevam od tebe. Sad ću te uputiti o tome od čega će se sastojati tvoj holokaust u svakodnevnom životu kako bih te sačuvao od iluzija. Sve patnje prihvatit ćeš s ljubavlju. Nemojte biti napaćeni ako vaše srce često osjeća odvratnost i ne voli žrtve. Sva njegova snaga počiva na volji, pa će je tako povećati ovi suprotni osjećaji, daleko od toga da u mojim očima smanjuju vrijednost žrtve. Znajte da će vaše tijelo i duša često biti usred vatre. Iako u nekim prilikama nećete osjetiti moju prisutnost, ja ću uvijek biti s vama. Ne boj se; moja će milost biti s tobom.”

Kristine su odmah privukle riječi “spasiti duše žrtvom i molitvom” i osjetila je da je Isus upućuje na to kako spasiti duše djece koja su napustila Njegovu Crkvu. „Od tog dana molim ovaj odlomak. Zahvaljujem Isusu na njegovoj velikodušnosti i molim ga da mi pomogne učiniti kako On zatraži. Upravo me ova poruka navela da započnem ovu poruku. VODIČ će nam biti plan za spašavanje duša. Zahvalimo Isusu što nam je dao dar da mu pomogne spasiti duše i što je bio s nama tijekom naših žrtava i molitvi.
Razmišljajući o svim ljudima koje je poznavala koji su tugovali zbog gubitka svojih najmilijih iz Crkve, te u razgovoru sa svećenikom, kao i sa svojim duhovnim ravnateljem, Kristine se osjećala potaknutom da započne službu moleći se za naše izgubljene.

Pridružila sam se molitvenoj skupini srijedom i počela su se događati čuda. Iznenada je mom sinu ponuđen posao i mjesto za život od prijatelja s kojim godinama nije razgovarao. Promjene u njemu mogu se objasniti samo Božjim zahvatom. Sada moli u Crkvi pred Presvetim Sakramentom i svakodnevno čita Bibliju.

Naglasak službe je molitva. Svake srijede u 15 sati svi zainteresirani pozvani su da sudjeluju u u krunici. Ne postoje obavezna čitanja ili sastanci. Još jedan važan element u molitvi za naše rasipnike jest davanje utjehe slomljenim srcima roditeljima i drugima da znaju kako nisu sami u osjećaju nevolje zbog voljenih koji su se udaljili od Dobroga pastira. Mnogi roditelji posebno smatraju zbunjujućim ili depresivnim, nakon godina odgajanja svoje djece uronjene u katoličku vjeru, okruženi velikim katoličkim uzorima, da njihova odrasla djeca nemaju puno vjere i ne sudjeluju u sakramentalnom životu. Koliko roditelja danas izražava zbunjenost i frustraciju što je njihova godina predanosti i žrtvovanja za ulijevanje vjere našoj djece rezultirala nezainteresiranošću, agnosticizmom ili čak ateizmom? Ova molitvena inicijativa je primila zahvalne reakcije onih koji cijene snagu koji mole za istu namjeru. Neki su posvjedočili da su njihovi najmiliji vraćeni vjeri. Jedna je žena nedavno podijelila: „Naišla sam na web mjesto moleći se za naše rasipnike. Odmah sam znao da je to Božji odgovor. Moj je sin bio beskućnik, bez posla, a naša je obitelj bila u krizi. Pridružila sam se molitvenoj skupini srijedom i počela su se događati čuda. Iznenada je mom sinu ponuđen posao i mjesto za život od prijatelja s kojim godinama nije razgovarao. Promjene u njemu mogu se objasniti samo Božjim zahvatom. Sada moli u Crkvi pred Presvetim Sakramentom i svakodnevno čita Bibliju. Iako još nije sudjelovao u sakramentima, centimetar po centimetar, Bog ga vodi kući. Već dugi niz godina suprug i ja molimo se za njegov povratak kroz mise, krunice i devetnice, a sada kroz ovu službu pomaže mi znati da nisam sama jer ustrajem u vjeri moleći za potpuni povratak svog sina kući u Katolička crkvu.

www.medjugorje-news.com/ hkm.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er