CRKVAVJERA I DUHOVNOST

10 učinkovitih duhovnih oružja za svakodnevnu borbu protiv napada zloga

Kršćani imaju svakodnevne duhovnu borbu. Već nas Biblija uči da je naš život na zemlji neprestana bitka protiv zloga i preporučuje da uvijek budemo pripravni oduprijeti se zlu. Portal Book.hr prenosi 10 učinkovitih duhovnih oružja za svakodnevnu borbu protiv napada zloga.

Uređeno duhovno življenje

Najprije obratite pažnju na svoj molitveni život koji je osnova vašeg duhovnog života. Također, uzmite vremena za čitanje Biblije. Možete početi čitati Matejevo evanđelje:

”Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.`”Tada će mu pravednici odgovoriti: `Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo te; ili žedna i napojismo te? Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te? Kada te vidjesmo bolesna ili u tamnici i dođosmo k tebi?`A kralj će im odgovoriti: `Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 35-40). Posvetite vrijeme i Crkvi i surađujte prema svojim mogućnostima.

Odlučno se oduprite iskušenju

Problem u duhovnoj borbi je spor i slab odgovor na iskušenje. Ali milošću Božjom možete ojačati svoju volju da uistinu odlučno odbacite napast od početka. Ne zaboravite izbjegavati grijeh, ne igrajte se s vatrom.

Prepoznajte neprijatelja i molite Boga za pomoć

Kad osjetite iskušenje, sjetite se da je ovo djelo đavla, Božjeg neprijatelja. I zazovite Gospodina kratkim molitvama: O Bože, priskoči mi u pomoć, Isuse, uzdam se u tebe ili slične kratke molitvice.

Borba protiv očajavanja

Duhovna pustoš očituje se kao tama pred božanskom istinom, neosjetljivost na Riječ, lijenost da se čini dobro, udaljenost od Gospodina. U ovim trenutcima ojačajte molitvu, provjeru savjesti i žrtvu.

Borba protiv lijenosti

Nezaposleni um zapravo je vražja radionica. Ako nemate što raditi, vrag će vam ponuditi mnogo mogućnosti. Pazite cijelo vrijeme.

Koristi Isusovo oružje u pustinji

Izgaranje i dugotrajna molitva, stalno odricanje (post) i poznavanje Božje riječi, kako u obliku meditacije tako i u obliku stvarne realizacije, vrlo su učinkovito oružje za borbu i nadvladavanje Sotone.

Pronađi duhovnog voditelja

Đavao voli tajnovitost. Razgovor s duhovnim vođom o vašim iskušenjima pomaže vam da ih otkrijete i posljedično steknete moć i nad njima.

Koristi sakramentale

Pravilna uporaba sakramentala može biti vrlo učinkovita u borbi protiv zla. Od posebne su važnosti sljedeće: blagoslovljena voda, križ, škapular karmelske Majke Božje, medalja svetog Benedikta.

Pozovi svetog arkanđela Mihaela u pomoć

U borbi protiv Sotone moramo koristiti gotovo sva oružja. Bog je izabrao svetog arkanđela Mihaela za vjernog anđela, princa nebeske vojske koji će poslati Lucifera u pakao. I ta se moć nastavlja i danas. Pozovite ga!

Zazovi Mariju

Prema nebrojenim egzorcistima Marija je ljudska osoba koje se Sotona najviše boji. Svaki oblik Marijinog zaziva dovoljan je da učinkovito otjera neprijatelja. Zla zmija možda nas želi otrovati, ali Marija ima moć da joj smrvi glavu. Kamo god išli, neka je majka Marija uvijek uz nas.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er