MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva majke za blagoslov djeteta

Molitva majke za blagoslov djeteta

Po Tvojim rukama, Majko, prinosim Tvome Bezgrešnome Srcu svoje dijete (imenuj).
Prinosim ti sav njegov život. Njegovo postojanje i onaj trenutak kad ga je Gospodin poželio. Predajem ti taj trenutak kad ga je Očeva ljubav sjedinjena s našom ljubavi začela u krilu mome.

Ti ga poznaješ, Gospodine

O zaista, Gospodine, ti poznaješ njegove bubrege. Tako si ga čudesno stvorio i satkao u utrobi mojoj. Sve vrijeme dok se razvijalo u meni predajem Tebi. Sve tjedne i mjesece. Svaki strah, šok i suzu koju sam ja osjećala oduzmi od njega da ne ostaje u njegovome duhu. Da bude i ostane dijete zaštićeno u Tvojim rukama, Stvoritelju.

Predajem ti svaku brigu trudnoće i strah koji sam osjećala kao i trenutak kad se porod bližio. Dođi sada tamo u taj trenutak mojih trudova i bolova. Dođi, Snago Života, i ti prvi primi moje dijete. Utisni svoj poljubac u njegovo čelo da ostane vječno zapečaćen na njemu.

Prođi sa mnom kroz sve prve dane i tjedne njegova života. Kroz plač i nespavanje. Kroz umore i brige i bolesti. Kroz naša dojenja i pokušaje dojenja. Kroz neuspjela dojenja. Kroz moje borbe.

Dođi Gospode i blagoslovi odrastanje moje bebe. Spavanje i ritam. Nicanje zubića i osmjehe. Blagoslovi prve riječi i korake. Blagoslovi naše prvo odvajanje.
Blagoslovi razvoj moga djeteta. Njegov mozak. Svaku stanicu i atom. Sve moždane vijuge i komore u mozgu. Svaki dio mozga koji je zadužen za cijelo tijelo.

Blagoslovi misli, svijest i podsvijest moga djeteta. Predajem ti sve snove koje će sanjati.
Blagoslovi oči moga djeteta. Njegov vid. Očne živce i pozadinu oka. Svaku ružnu sliku koju je vidio bilo preko TV-a ili uživo, ti slomi snagom Imena Isusova. Da ništa od toga ne ostavi posljedice u njegovu duhu.

Blagoslovi uši i sluh moga djeteta. Slomi snagom Imena Isusova svaku negacijsku riječ koju je čulo. Koja je ostavila trag na njemu. Ja te molim da je izbrišeš.
Blagoslovi glavu moga djeteta. Blagoslovi njegova usta da slave Ime Tvoje. Blagoslovi njegov jezik. Neka svjedoči Riječ Tvoju. Njegovu kosu i tjeme.
Blagoslovi njegovu kožu. Njegovu krv i krvotok. Njegove kosti, mišiće, tetive i zglobove. Blagoslovi svaki organ u njegovome biće. U Ime Isusovo neka svi obavljaju svoje funkcije. Blagoslovi želudac moga djeteta. Neka bude u centru na svome mjestu.
Blagoslovi pluća i zrak koji udiše.

Molim Te za blagoslov svakog trenutka njegova života

Gospodine, molim te za blagoslov djetinjstva moga djeteta. Svaku ranu koja postoji na njegovome srcu, iscijeli. Svaku ranu koju sam nanijela možda ja ili suprug ili bilo tko drugi, ozdravi. Ako postoji bilo koja rana straha, odbačenosti, nesigurnosti, osjećaja manje vrijednosti, povrijeđenosti, Ti, Isuse, slomi snagom Krvi svoje.

Dođi u one trenutke kad nisam bila majka koju je moje dijete trebalo. Kad mu nisam pružila dovoljno ljubavi, potpore i sigurnosti. Dođi tamo i pruži mu je.

Isuse, blagoslovi život koji je pred mojim djetetom. Svaki dan i svaku noć. Sve što će činiti. Svaki razgovor koji će voditi. Prostore na kojima će se naći. Ljude koje će susretati. Piće i hranu koju će jesti i piti. Odjeću koju će nositi. Blagoslovi korake njegove. Treptaje oka i otkucaje srca. Blagoslovi njegova prijateljstva i druženja. Neka u svakome budeš Ti. Blagoslovi i osnaži ga da te ljubi i poštuje. Da ne skrene s Tvoga puta nego ti ostane vjeran do kraja.

U svim njegovim brigama i problemima Ti mu budi utočište. Neka mu Tvoja Riječ bude svjetlo na putu ovoga života. Predajem ti sav njegov život. Odrastanje i svrhu njegova života. Ako je volja Tvoja, njegov brak i supružnika po Tvojoj volji. Potomstvo potomstva njegova Tebi predajem. Hvala Ti što sam njegova majka. Predajem ti i brigu za svojim djetetom i ovo moje majčinsko srce sačuvaj u svojoj ljubavi.  Hvala Ti što si moj Prijatelj, Isuse. Dajem ti svoje dijete i svoj brak da budu na Tvoju slavu!

Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
žena vrsna

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button