VJERA I DUHOVNOST

Liječnik koji je izvršio preko 75 000 pobačaja, pa i onaj vlastita djeteta – postao zagovornik prava na život

Dr. Bernard M. Nathanson (1926. – 2011.) liječnik koji je u svojoj je karijeri izvršio preko 75 000 pobačaja, uključujući i onaj vlastita djeteta. Bio je jedan od istaknutijih zagovornika prava na pobačaj i bitno je pridonio legalizaciji pobačaja u Americi. Prozvan je “kraljem abortusa”.

Međutim, s vremenom mu je Gospodin skinuo ljuske s očiju i on je odjednom shvatio kako ono što on čini nije po Božjem naumu. Pokajao se je zbog tolikih prekinutih života i odlučio ostatak života posvetiti borbi za nerođene. Time je šokirao američku javnost. Još je šokantnije bilo njegovo potpuno razotkrivanje samog čina pobačaja onima koji nikad nisu o njemu razmišljali, ili su mislili kako je on samo bezazlen kirurški zahvat.

Cijeli je postupak opisao u svojoj ispovijesti “Iz smrti u život”. U dokumentarnom filmu “Nijemi krik” iz 1984. godine, koji su do danas pogledali milijuni gledatelja, pokazao je kako je čin pobačaja stravičan. Film prikazuje tijek pobačaja na 12 tjedana starom ljudskom fetusu preko ultrazvuka.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci
Izvor
book.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button