VJERA I DUHOVNOST

ČUDESNO Što se događa kada milijun djece moli krunicu?

Gospa i sveti Josip pozvani su zajedno u ovogodišnjoj molitvenoj kampanji koju je organizirala pomoć Crkvi u potrebi Internacional. Međunarodna katolička pastoralna dobrotvorna organizacija i papinska zaklada Pomoć crkvi u nevolji (ACN International) 18. listopada ove godine ponovno poziva župe, vrtiće, škole i obitelji da se pridruže godišnjoj molitvenoj inicijativi “Milijun djece koja mole krunicu”.

To je molitvena kampanja za mir i jedinstvo u cijelom svijetu, koja u isto vrijeme potiče djecu i mlade da traže pomoć i podršku u Bogu u teškim vremenima, objašnjava međunarodni predsjednik ACN -a, kardinal Mauro Piacenza. Ove godine inicijativa se fokusira na osobu svetog Josipa, s citatima iz Apostolskog pisma Patris Corde – (“S očevim srcem”) koje je papa Franjo napisao kako bi obilježio Godinu svetog Josipa na 150. obljetnicu njegova proglašenja Zaštitnik sveopće Crkve, jubilarne godine koja će se zaključiti 8. prosinca ove godine. Ovogodišnja kampanja potaknut će djecu na molitvu “ruku pod ruku s Gospom i pod zaštitom svetog Josipa” piše Aleteia.

Kardinal Piacenza podsjeća da je sveti Josip, zaštitnik sveopće Crkve, “za nas izvrstan primjer kako Bog može sve okrenuti na dobro kroz našu molitvu, našu vjernost i poslušnost svojoj Riječi”. Iako se nadalo da će 2021. doći do kraja pandemije koronavirusa, posljedice bolesti i dalje su na mnogim mjestima vrlo ozbiljne. Osim toga, ova kriza nije jedina prijetnja s kojom se svijet suočava. “Glad, siromaštvo, korupcija, terorizam, profanacija ljudskog života i uništavanje stvorenja utječu na milijune ljudi”, objašnjava kardinal Piacenza. Kao odgovor, naglašava važnost molitve, a osobito molitve djece, u zagovaranju za „Božje spasenje za svijet“.

Prošle je godine kampanja “Milijun djece koja mole krunicu” oborila sve rekorde, ujedinivši na primjer djecu iz 136 različitih zemalja, uključujući Siriju, Irak, Meksiko, Armeniju, Papuu Novu Gvineju, Nigeriju i Demokratsku Republiku Kongo. Preko 509.000 djece registrirano je samo na web stranici ACN -a. ACN web stranica nudi besplatne materijale za one koji se mole u župama, školama, dječjim grupama i obiteljima. Kao i svake godine, besplatni paket informacija sadrži upute o tome kako moliti krunicu, kratke meditacije za djecu o otajstvima krunice i čin posvete Gospi za djecu.

Ove godine plakati uključuju svetog Josipa uz našu Blaženu Gospu te dodatnu tiskanu molitvu svetom Josipu, koju papa Franjo moli svaki dan. Mrežni paketi informacija koji se mogu preuzeti, zajedno sa slikama u boji, dostupni su na 26 različitih jezika “Milijun djece koja mole krunicu” datira iz 2005. godine, kada je skupina djece viđena kako moli krunicu u lokalnom svetištu u glavnom gradu Venezuele Caracas, te neki od odraslih koji su svjedočili prizoru prisjetili su se riječi Padre Pija koji je jednom rekao: “Kad milijun djece moli krunicu, svijet će se promijeniti.” Od tada se kampanja brzo proširila i postala svjetski fenomen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er