CRKVAPAPA FRANJO

NA ZAHTJEV PAPE FRANJE Uskoro ni u Vatikan bez COVID-potvrde ili negativnog testa, iznimka je odlazak na svetu misu

Od 1. listopada u Vatikan će moći ući samo potpuno cijepljene osobe, one koje su preboljele COVID-19 te one s negativnim testom. Odluku o COVID-potvrdama u ponedjeljak 20. rujna objavio je Predsjednik papinske komisije za Državu Grada Vatikana kardinal Giuseppe Bertello, na zahtjev pape Franje koji je zatražio da se “poduzmu sve potrebne mjere za sprječavanje, kontrolu i borbu s trenutnom javnom zdravstvenom krizom”.

Pravila se odnose na “građane, one koji imaju prebivalište u Vatikanu, osoblje koje služi u tijelima Guvernorata Države Vatikanskog Grada, u različitim tijelima Rimske kurije i povezanih institucija te na sve posjetitelje i korisnike usluga”, stoji u dekretu, a prenosi Vatican News.

Jedina iznimka od pravila su osobe koje u Vatikan dolaze prisustvovati svetoj misi i to “isključivo za ono vrijeme dok traje slavlje”. Te će se osobe pritom morati pridržavati drugih medicinskih mjera kao što su poštivanje razmaka, korištenje zaštitnih maski te ograničenje kretanja i okupljanja ljudi.

Za kontrolu ulaska u Vatikan bit će zadužena Vatikanska žandarmerija.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker