NAJAVE

Krunica Hrvata svega svijeta

Za crkvu Svete Ane, središte Hrvata katolika u zapadnoj Australiji svi znaju. U nju dolaze većinom stariji vjernici kojima misa na hrvatskom jeziku puno znači jer je razumiju, a ima i dosta mladih koji su se u ovoj crkvi krstili, pričestili i vjenčali. U Zapadnoj Australiji živi oko 30 tisuća Hrvata.

Prva misa na hrvatskom jeziku u crkvi Svete Ane održana je 20. studenog 1971. godine, koju je predslavio vlč. Većeslav Šupuk, a kojeg nakon četiri godine mijenja vlč. Josip Vidaković, svećenik sarajevske nadbiskupije. Dana 17. listopada 1976. vlč. Vidaković blagoslovio je temelje budućeg Hrvatskog društvenog centra, nedaleko od crkve Svete Ane, kojeg je 6. kolovoza 1977. službeno otvorio nadbiskup grada Pertha Sir John Lancelot Goody. Vlč. Josip Vidaković krajem 1978. godine odlučio se vratiti u Europu, ali nije htio napustiti ovu župu dok se nije pronašao novi hrvatski svećenik.

Na službenim stranicama svih hrvatskih biskupija bila je i obavijest da se traži novi hrvatski svećenik koji bi bio voljan poći u Australiju. Čekalo se šest mjeseci i konačno je providnost dobroga Boga taknula svećenika vrhbosanske nadbiskupije vlč. Nikolu Čabraju koji dolazi u Perth 9. ožujka 1979. godine.

Vlč. Čabraja planirao je ostati samo tri godine, a onda se vratiti opet u svoju nadbiskupiju, međutim Bog je imao svoje planove. Vlč. Čabraja ovdje djeluje već 44 godine kao hrvatski svećenik za Zapadnu Australiju.

Krunicu u zajedništvu s drugim Hrvatima možete moliti ovdje:

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er