BiHVIJESTI

Krizni stožer federacije o prvosvibanjskim praznicima

Na konferenciji za medije Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva još jednom je iskazana potreba poštivanja mjera, a sve to dobiva na važnosti u vrijeme neradnih dana zbog prvosvibanjskih praznika.

“Trenutno se nalazimo u očekivanju praznika i neradnih dana te je bitno da se držimo pravila, da se ne zadržavamo u grupama te da pokušamo da ovaj produženi vikend ostane bez većih posljedica”, izjavio je Goran Čerkez zamjenik ministra za javno zdravlje.

On je dodao kako praktično već od sutra počinje i određeno popuštanja mjera te da će to sigurno doprinijeti normalizaciji života.

“Smatram da je većina građana i dosad je poštovala preporučene mjere, a uvijek postoji dio kome treba ponoviti koje su aktivnosti zabranjene”, izjavio je on.

Na pitanje novinara o povećanju broja testiranja Čerkez je kazao da je testova uvijek bilo dovoljno.

“Niti jednog trenutka nismo bili bez testova, uvijek smo mogli testirati onoliko koliko je potrebno”, odgovorio je Čerkez te kazao kako je WHO znao pohvaliti BiH zbog načina na koji je provodila testiranja.

Kazao je da FBiH sada krenula s programskim testiranjima, da se uzorci uzimaju u staračkim domovima i sličnim institucijama s ugroženim grupama te da je odluke o testiranju uvijek donosila sturka.

“Hrvatska nema ni duplo veći broj testiranja, kad uzmemo broj stanovnika vidimo da smo otprilike na istom nivou, a dobili smo prvi slučaj 15 dana poslije njih”, izjavio je Čerkez.

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er