CRKVASVIJETVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Kina: Komunisti demolirali crkvu i pretukli kršćane

U Kini se nastavlja teror nad kršćanima. U najnovijem slučaju komunisti su upali u crkvu koju su demolirati, a prije toga su pretukli kršćane. 

Jedan kršćanin je uhićen, a najmanje dvije žene ozlijeđene su u kineskoj provinciji Henan nakon što je 200 komunističkih dužnosnika upalo u crkvu Sunzhuang, koja je dio mreže crkava pod upravom države, i demolirali je pomoću dizalica i teških strojeva.

Dužnosnici Ureda za etnička i vjerska pitanja distrikta Zhengzhou nisu pokazali nikakve pravne dokumente prilikom demoliranja crkve 12. lipnja ove godine, navodi China Aid u izjavi.

Izbacili su crkveni namještaj i druge stvari iz zgrade prije nego što su je srušili, javlja China Aid.

Kršćanka koja se pokušala oduprijeti službenicima izgubila je svijest nakon što su je gurnuli na zemlju. Ona i još jedna ženska članica crkve koja je pretučena morale su biti hospitalizirane, a muškarac se nalazi u pritvoru.

VIDI OVO: Kineske vlasti tijekom pandemije uklanjaju križeve s kršćanskih crkava

Nakon što je zgrada izgrađena u lipnju 2013., crkva je primila obavijesti o deložaciji i rušenju od seoskih vlasti Sunzhuanga.OGLAS

China Aid javlja da je odluka o rušenju crkve iz 2013. donesena bez pristanka seljana te su vlasti tada zabranile rušenje. Umjesto toga, iz vozila u vlasništvu provincije Henan izbačene su tone prljavštine i kamenja na vrata crkve. Službenici su također isključili struju i vodu za crkvu.

Talijanski časopis Bitter Winter, publikacija koju izdaje Centar za studije o novoj religiji i koja pokriva pitanja ljudskih prava u Kini, izvijestio je početkom lipnja da su komunističke vlasti uklonile križeve s više od 250 crkava koje su sankcionirane u Kini u provinciji Anhui između siječnja i travnja.

Svi su kršćanski simboli morali biti uklonjeni kao dio vladine kampanje protiv suzbijanja vlasti od strane kršćana.

novizivot.net

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er