OSTALOZANIMLJIVOSTI

VIDEO: Pogledajte novootvorenu “nebesku šetnicu” na Biokovu koja oduzima dah

Završena je nebeska šetnica na Biokovu. Na 1228 metara nadmorske visine, jedinstvena će svjetska atrakcija zasigurno privući mnoge željne jedinstvenog doživljaja hodanja po oblacima i pogleda od kojeg – doslovno, nekima možda i od straha, zastaje dah.



I suri će orao ostati bez daha kad ugleda prve nebeske šetače. Moćno i  ponosno, poput svete planine Biokovo, ispružila se nebu pod oblake šetnica u obliku potkove. Čelično-betonska konstrukcija daje joj sigurnost, stakleni pod i ograda neslućeni osjećaj slobode i strahopoštovanja. 

– Mi se sad stvarno nalazimo nad 1228 metara. Naravno i stojimo na staklu , odavde se pruža prekrasan pogled na otoke, dolje u ponor, a za lijepog vremena vidi se i Italija, govori Slavo Jakša, ravnatelj, JU “Park prirode Biokovo”.

Na rubu litice iznad ponora, površine oko 40 metara četvornih, vidikovac Ravna Vlaška, prvi u Hrvatskoj, jedinstven u Europi. Godinu dana trajali su radovi. Biokovo je prekrasna, ali i  surova planina.

Vezani članci

– Radnicima nije bilo lako i ja im čestitam što su ovu zimu prezimili na Biokovu. Glavni izvođač radova bila je tvrtka Redis iz Splita, kaže Jakša.

Osam milijuna kuna vrijedan pogled s 1.228 metara nadmorske visine. “Skywalk” dio je velikog projekta Novi Adrion, financiranog europskim novcem, koji će Biokovo na novi način otvoriti posjetiteljima. Koračati po oblacima više nisu samo snovi.

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er