CRKVASVIJET

Kardinal Osoro Sierra s tisućama mladih molio krunicu na ulicama Madrida

Tisuće mladih katolika okupile su se na spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, u subotu 11. veljače 2023. na ulicama Madrida u Španjolskoj na javnoj molitvi krunice, u kojoj je sudjelovao i madridski nadbiskup kardinal Carlos Osoro Sierra, prenosi Life Site News.

Molitvu koja se javno održava posljednje tri godine, organizirala je udruga Krunica za mlade Španjolske u nastojanju da mladi javno svjedoče vjeru u vremenu kada je na vlasti ljevica. Tisuće mladih, kojima su se pridružili i stariji sugrađani, molile su krunicu i litanije te pjevale tradicionalne pjesme ulicama glavnog španjolskog grada u procesiji s kipom Blažene Djevice Marije od katedrale do bazilike sv. Mihaela.

U molitvi je sudjelovao i madridski nadbiskup kardinal Osoro Sierra, koji je na početku za medije izjavio da je „u sekularnom društvu važno za katolike javno svjedočiti katoličku vjeru“.

Predsjednik udruge Krunica za mlade u Španjolskoj Emilio Esteban-Hanza rekao je da procesija predstavlja „javno svjedočenje vjere, jer vjera bez djela je mrtva te svaki mladi katolik ima dužnost svjedočiti svoju vjeru“.

„Vjera je blago koje ne možemo čuvati samo za sebe nego smo dužni svjedočiti i prenositi vjeru svima oko nas“, rekao je Esteban-Hanza. „Ovaj molitveni pokret namijenjen je u prvom redu za mlade u Španjolskoj koji žive u teškoj situaciji. Želimo ohrabriti mlade ljude da ostave za sobom zlo“, dodao je.

U procesiji su sudjelovali i djelatnici pro-life inicijative „40 dana za život“, na čijim je stranicama istaknuto da je molitva krunice lijek za probleme u njihovoj zemlji. Na svom Twitter profilu citirali su poznatog španjolskog sveca i misionara 19. stoljeća Antuna Mariju Clareta, koji je jednom prilikom rekao: „U molitvi krunice nalazi se spas Španjolske.“

IKA

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er