VIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Kakvo je moje srce!?

“Čisto srce stvori mi, Bože i duh postojan obnovi u meni.”(Ps 52)

Profesor Tomislav Ivančić u svojoj knjizi “Hagioterapijska antropologija” napisao je da je srce središte događanja u čovjeku, mjesto iz kojeg izlaze naša dobra ili zla nagnuća. Kad je srce dobro i čovjek je dobar. Isus je rekao da je dovoljno samo očistiti srce i onda je sve čisto.

“Ali kako?,” pitala sam se.

Kakvo je moje srce?

Tvrdo, kameno i ledeno prema drugim ljudima. Moje srce nije bilo čisto, a kamoli totalno Božje. Razmišljala sam o Presvetom srcu. Isus je imao blago i ponizno srce.

Divila sam se veličini Njegove ljubavi prema nama grešnicima. O, kako je veliko tvoje srce Isuse kad nas ljubiš sve jednako?! Bezuvjetno!

Sve što imam i što ti mogu dati je moje srce. To jedino i želiš od mene, ali moje srce je polovično. S kim ili s čim Te dijelim?!

Jedina želja mi je bila odgovoriti na tvoju ljubav i biti potpuno tvoja. Molila sam da me promijeniš iz korijena. Da iščupaš moje kameno srce i daš mi novo srce, srce od mesa. Srce koje će znati ljubiti Tebe, ali i sve druge ljude kao što si ti nas ljubio. Vapila sam da izvadiš brvno iz mog oka da progledam srcem, promatram tvojim očima, očima ljubavi.

Svakim nagovorom u Bljesku mekšao si moje srce. Svakim praštanjem i priznanjem mojih slabosti i grijeha, oslobađao si prostore u mom srcu.

Svako odricanje proširilo je moje srce. Očistilo se od moje oholosti, sebičnosti, lažne krivice, ljudskih obzira i mog prevelikog htijenja.

Piše: Danijela Jurišić

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er