SVIJETVIJESTI

ŠOKANTNO – Nakon referenduma izvršeno je točno 6 666 pobačaja u ….

Nagli porast pobačaja u zemlji koja se nekad dičila zaštitom nerođenih.

Točno 6 666 pobačaja izvršeno je u Irskoj u 2019. godini, pokazalo je godišnje izvješće objavljeno na vladinim stranicama.

Radi se o prvom izvještaju takve vrste nakon što je u svibnju 2018. na referendumu opozvan Osmi amandman koji je štitio život nerođenog djeteta. Novi zakon prema kojemu je pobačaj dozvoljen do 12. tjedna trudnoće bez ikakvih restrikcija, izglasan je u parlamentu sredinom prosinca iste godine.

Prema podacima, 6 542 trudnoće prekinute su u ranom stadiju, 100 pobačaja izvršeno je zbog “vjerojatne smrti fetusa”, 21 zbog “rizika za život ili zdravlje majke” te tri zbog “rizika za život ili zdravlje majke u hitnom slučaju”.

Maeve O’Hanlon, glasnogovornica organizacije Pro Life Campaign, istaknula je kako je broj i veći ako mu se pridoda 375 pobačaja žena iz Irske koje su u istom vremenskom razdoblju putovale na zahvat u Englesku.

“Tako dolazimo do brojke od 7 041 abortusa naspram 2 879 koliko je napravljeno tijekom 2018. godine”, prenosi njezine riječi CNA.

“Ovo je prvi puta u 18 godina da bilježimo porast u broju pobačaja i prvi puta u našoj povijesti da je tisuće nevinih nerođenih beba izgubilo živote uz punu podršku irskog zakona.”

“Svakako, možemo okrenuti svoje oči od istine o onome što je sada legalno, maskirajući to u riječi kao što je ‘izbor’, ali to ni na koji način neće promijeniti duboku nepravdu koju novi zakon dopušta”, zaključila je O’Hanlon.

bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er