BiHHERCEGOVINAVIJESTI

POSLJEDNJI VAPAJ Turistički radnici iz Mostara najavili prosvjed. Hoće li im se pridružiti i turistički radnici iz ostalih mjesta u BiH?

“Nema prihoda, nema gostiju koji bi ostvarili te prihode”, rekao je Duraković, te apelirao da granice ostanu otvorene, uz pridržavanje svih propisanih mjera.

“Prosvjed turističko-ugostiteljskih radnika iz Mostara, na kojem će od nadležnih tražiti da ne zatvaraju granice s Europskom unijom, bit će održan u četvrtak na Starom mostu, u 10.00 sati”, potvrdio je za BHRT Mensud Duraković iz Turističke zajednice Mostara.

Duraković je rekao da je pandemija koronavirusa svakako donijela previše problema, te da turističko-ugostiteljski radnici sada pokušavaju da barem malo nadoknade gubitke. “Turizam je jednostavno na koljenima, ljudi ne vide perspektivu ako su zatvorene granice BiH”, istaknuo je Duraković.

Prema njegovim riječima, svi ovi radnici suočeni su s nemogućnošću plaćanja kirija i doprinosa. “Nema prihoda, nema gostiju koji bi ostvarili te prihode”, rekao je Duraković, te apelirao da granice ostanu otvorene, uz pridržavanje svih propisanih mjera. “Tražimo otvaranje granica uz maksimalno pridržavanje mjera, kao što rade i druge Europske zemlje.

Ovaj problem je iz mjeseca u mjesec sve veći, svi smo u istom problemu. Svi otvaraju granice, a kod nas se mjere mišići da mi kao pokažemo da smo jaki”, istakao je on. Prema njegovim riječima, TZ Mostar će pokušati pomoći svim ovim ljudima koji su, kako je rekao, na ivici financijskih mogućnosti. Duraković je dodao da ne žele pregovore s odgovornima koji će “ići u nedogled”, već da rješenje traže odmah, te da je ovo posljednji vapaj za spas turizma u HNŽ.

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er