VJERA I DUHOVNOST

Jedino s Kristom sve ima smisla, sve ostalo je laž i obmana!

“S Kristom jedino sve ima smisla ostalo je sve laž i obmana. Dovoljno je samo pogledati oko sebe i vidjet će te koliko smo sebe samo ograničili sa svim tehnikama svima smo na raspolaganju no nitko nas ne treba poradi nas već poradi sebe. Kako bi svakoga iskoristili za svoje potrebe i rekli kako su veliki u svojim mogućnostima.”

U svim teškim vremenima kad se izgubi svaka smisao kad se nemilosrdno uništavaju naši životi Bog stoji kao naš najdivniji dar ljubavi i pomoći.

On nikada ne bira situacije koje su samo vezane za radost već prvenstveno hita čovjeku u pomoć kad je najpotrebnije kako bi bio sa svima nama u najdubljoj tami te kako bi nas iz nje izvodio prema svjetlu života. On je onaj koji je sama ljubav i kao ljubav uvijek se za svakoga od nas zauzima sa svom strpljivošću i brigom.

Pred nama uvijek stoji ona činjenica da sve više uživamo u negativnostima. Negativnosti su postale vremenite i bremenite. Postale su preokupacija. Ako nema nešto negativno sigurno nije dobro. Negativnost je postala svakodnevna hrana koja sve više odvlači u beznađe. I upravo se negativnost se sve više naglašava iz interesa onih koji uvijek zagađuju prostor na koji nemaju pravo. Koji našu slobodu i slobodnu misao uzimaju kao bezvrijednu jer oni će misliti za nas. oni najbolje znaju što je za nas važno. Oni najbolje znaju odgajati našu djecu. Oni će nas preodgojiti za svoje dobro i na taj način oni će nas spasiti. Oni će spašavati ono što su sami uništavali toliki niz godina i sve moguće uništili.

Mi vjernici poslani smo u ovaj svijet kako bi se kraljevstvo Božje ostvarilo u našem vremenu. U našem društvu, u našem životu. Sve dok se ne raskine ta velika ovisnost o negativnostima ostat ćemo pod utjecajem onih koji onda na nama svima vrše represiju svoje moći.

Dovoljno je samo par sekundi saslušavati neke velike tobože spasioce u medijskom prostoru koji sve znaju koji se tako zabrinjavaju za ljusku budućnost a za ništa u stvari nisu sposobni osim u jednome iskazati svoje velike lažne altruističke ideje u velikim razumijevanjima samo da ih se vidi. No nikada ništa u životu nisu napravili osim za sebe i svoj džep koristeći bolne i neizvjesne situacije u svoj svojoj nesposobnosti kao bi se kao kantica petljali u sve. Jer oni sve znaju.

Krist je uvijek bio za one koji su bili potrebni prave iskrene istine i koji se nisu dali zavesti nikakvim ljudskim i vremenitim potrebama. On je bio jasan znak da s njim nema nikakve šale. On nikada nije sebe uzveličavao već je kao Bog prolazio ovom dolinom suza i gledao svu ljudsku bijedu bio uz njih te liječio svaku nemoć, bolest i bol donoseći izravno put kojim krenuti u životu.

Previše smo dali prostora onima koji nas odvode od Krista samo kako bi imali sigurnost. A sigurnost koju su nam svi veliki populisti ponudili bila je pokornost. Pokornost zlu. Pokornost moći. Pokornost samo kako bi se sačuvali za njihove ideje. Da kažu koliko su uspjeli svojim nalogodavcima. Sve je prožeto samo jednim učiniti svakog od nas robom njihovih želja. Robovima njihovih financijera jer iza svakog od njih stoji netko tko im hrani ego pozamašnim svotama.

Za nas vjernike ne postoji nikakav ljudski spasitelj. Samo je jedan onaj koji oslobađa a to je Isus Krist Bog i čovjek koji je sebe prinio kao žrtvu ljubavi. Zato danas i koristi onaj najsnažniji element ljubavi u životu te nas poziva u radost svoje prisutnosti da se pridružimo s njim izgrađivati naš bolji život.

S Kristom jedino sve ima smisla ostalo je sve laž i obmana. Dovoljno je samo pogledati oko sebe i vidjet će te koliko smo sebe samo ograničili sa svim tehnikama svima smo na raspolaganju no nitko nas ne treba poradi nas već poradi sebe. Kako bi svakoga iskoristili za svoje potrebe i rekli kako su veliki u svojim mogućnostima.

Zato nikada ne zapustimo darove Božje. Ostanimo vjerni Kristu Gospodinu koji s ljubavlju posvećuje i blagoslivlje naše živote. Otvarajmo se istini a ne kao farizeji svojoj samodostatnosti.

Svi smo danas dobili pozivnicu na svadbenu gozbu jesmo li je spremni prihvatiti ili će nam uvijek nešto drugo biti važno. Hoćemo sli svoj život posvetiti Bogu ili ćemo zauzeti stav ravnodušnosti. Jer kad Bog dolazi i kad poziva on ne traži niti zahtijeva darova već on daruje sve na ovoj gozbi Božanske ljubavi. Na Gozbi po kojoj posvećuje ljudski život i unosi mir. Neka nas nađe dostojnih darova ljubavi i mira i neka nas blagoslovi i zaštiti od svih populista i manipulatora bili koje vrste. Jer svi su oni sluge oca laži koji unose samo nemir i siju zlo. Svatko tko s ljudima manipulira nema mjesta u Božjoj blizini. Koji se tuđim životom poigrava. Nije dostojan ničega osim ognja pakla.

Neka nas Krist nađe dostojnima ove gozbe ljubavi i neka nas prepozna kao svoje koji ga ljube cijelim svojim bićem i neka nas posveti za bolji i blagoslovljeni život.

don Damir Bistrić/ duhovnost.net

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er