VJERA I DUHOVNOST

Izvanredno svjedočanstvo o prisutnosti anđela u našim životima

Anđeli su posebna i divna nadnaravna bića, uvijek spremna intervenirati kada zatrebamo pomoć ako ih se zazove. Nadnaravna bića, većini nas nevidljiva, ali koja molitvom i otvaranjem uma i srca možemo osjetiti i opaziti. Izvanredno svjedočanstvo o prisutnosti anđela u našim životima

Među čudima koja nam je Gospodin podario ima i onih koje nazivamo anđeli čuvari ili jednostavno anđeli. Od davnina, u Bibliji, a potom i u Evanđelju, anđeli su velika potpora čovjeku, ali prije svega glasnici Božji, čega se sjećamo u epizodi Anđelova navještenja Mariji, u kojoj događa se objava utjelovljenja Gospodina našega Isusa Krista. Ili čak kada su, nakon 40 dana i 40 noći u kojima je Gospodin ostao sam u pustinji, kušan od đavla, anđeli otišli k Njemu da mu mogu služiti i poduprijeti ga.

Anđeli su dragocjeno svjetlo u našim životima i postoji mnogo načina na koje se mogu očitovati nama ljudskim bićima. Oni to mogu učiniti kroz snove, ili jednostavno tako da im se mole, oslanjajući se na njih, i budite uvjereni da će vam oni, ako imate vjere, pokazati put. Uz brojne svece mnogi su ljudi posvjedočili da su ih mogli vidjeti i razgovarati s njima.

Među svecima koji su vidjeli anđele spominjemo svetu Angelu iz Foligna, mističnu svetu Tereziju Avilsku, osobito u epizodama ekstaze, kao i svetog Pija iz Pietrelcine, svetog Filipa Nerija, svetog Luigija Gonzagu i mnoge druge. Događaj koji se tiče sv. Filippa Nerija simbol je dubokog odnosa koji je uspostavio sa svojim anđelom čuvarom. Dogodilo se da su ga jednom visoko podigli da ga kočija ne pregazi u jednoj rimskoj aleji, a drugom se prilikom anđeo ukazao svecu u liku siromaha tražeći milostinju. Sveti Filip bi mu dao sve što ima, ali mu je anđeo odgovorio da samo želi razumjeti što će učiniti, nakon čega je nestao.

Anđeli su, međutim, prisutni u našim životima, spremni su intervenirati kako bi pomogli nama običnim ljudima, sve dok imamo vjere i iskrenim srcem tražimo njihovu pomoć.

Postoje trenuci kada jako patimo, kada nam je stvarno potrebna pomoć, jer se možda nešto događa u našem životu što nas uzrujava. Upravo u tim bolnim trenucima postoji potreba za jasnoćom, lucidnošću i traženje pomoći odozgo je temeljno. Anđeli su spremni pomoći nam, ali trebaju naše molitve. Moleći se njima, oni će sigurno intervenirati da nas prosvijetle i da osjetimo njihovu podršku. Možda postoje čvorovi koje treba razvezati, a molitvom njima bismo mogli dobiti njihovu pomoć, kako za najjednostavnije događaje, tako i za one najznačajnije. Nikada nije greška otvoriti svoj um i srce da pustite naše anđele da djeluju.

Svjedočanstvo prisutnosti anđela

Emma je imala samo 20 godina kada je oboljela od raka štitnjače. Tumor koji je slučajno otkrila i zbog kojeg je već jednom bila operirana. Nakon prve operacije djelovala je mirno, ali nešto ju je uznemirilo. Profesor koji ju je operirao odlučio je ponovno doći s njom kako bi joj dao neke informacije, uključujući i rezultat histološke pretrage. Noć prije odlaska kod profesora dogodilo se neočekivano. Djevojka je sanjala usku ulicu, profesora koji ju je operirao, a zatim rampu bez stepenica. Odmah se zapitala kako bi sišla, no kirurg ju je uhvatio za ruku, rekavši joj da se ne boji i pozvao je da krene za njim. Slijedila ga je i našla se dolje, kada je ugledala intenzivnu svjetlost i odmah shvatila da je to anđeo, koji joj je dao da osjeti njihovu prisutnost. Nakon toga, još u snu, našla se u Londonu. Emma je bila vjernica, uvijek je molila, redovito išla na misu i imala je posebnu vezu s anđelima. Kada je djevojka otišla u profesorovu ordinaciju, s velikom je boli otkrila da će morati na novu operaciju. Sjetila se sna koji je imala, profesora koji ju je vodio uz stepenice, a zatim anđela, okruženih golemom svjetlošću. Odlučila je, unatoč strahu, imati vjere, vjerovati i zato što je histološki pregled otkrio zloćudni tumor. Na kraju je Emma ponovno operirana, uspjela se oporaviti od tumora i nekoliko godina kasnije našla se u Londonu na odmoru. Nikada se nije prestala prisjećati prisutnosti anđela i podrške koju su joj pružili u snovima.

Anđeli su uvijek s nama, možemo ih percipirati. Sjetimo ih se stoga uvijek, jer oni mogu intervenirati u malim i velikim poteškoćama.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er