VJERA I DUHOVNOST

Isus nam otkriva 5 načina kako postići svetost

Bog nas je uvijek želio uz sebe i za njega. Stoga nam je naš Gospodin Isus Krist rekao što trebamo činiti da budemo sveti!

Često smo navikli živjeti svaki dan s rutinom. Kada nam nešto poremeti planove, to uzrokuje kaos u našoj dnevnoj strukturi. Kako to biva, nepredvidivi događaji prilično su česti i može se činiti kao da se svaki dan borimo samo za to da podmirimo posao, obiteljske dužnosti i druge odgovornosti. Posljedično, često nemamo vremena za razmišljanje da smo na ovom svijetu da bismo došli u raj i da bismo bili sveti, svatko od nas, piše Aleteia.

Ali unutar svog plana beskrajne ljubavi za nas, Bog nas je uvijek želio uz sebe i za njega. Stoga nam je naš Gospodin Isus Krist rekao što trebamo činiti da budemo sveti:

1. MOLITE SE OCU Jednostavna, povjerljiva i ponizna molitva donijet će mnogo ploda: “Ali kad god moliš, uđi u svoju sobu i zatvori vrata te se pomoli Ocu svome koji je u tajnosti; i Otac tvoj koji vidi u tajnosti nagradit će te. Kad moliš, ne govori prazne riječi kao pogani ; jer oni misle da će biti uslišani zbog svojih mnogih riječi, jer vaš Otac zna što vam je potrebno prije nego što ga zamolite. (Mt 6,6-8)

2. ČINITE VOLJU BOŽJU Nije dovoljno vjerovati. Pretpostavka da jest ostavlja nam samo popustljiv stav. Ne pokreće nas da se riješimo svoje oholosti i mana koje nas udaljavaju od Boga. Isus je bio jasan: “Neće svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’ ući u kraljevstvo nebesko, nego samo onaj koji vrši volju Oca mojega koji je na nebesima.” (Mt 7,21)

3. BUDITE UJEDINJENI S NAŠOM BRAĆOM I SESTRAMA Jedinstvo je znak ljubavi među kršćanima. Nije lako voljeti svakoga, zato je Isus molio da oni koje je poslao shvate važnost njihova svjedočanstva svijetu: “Ne molim samo u ime ovih, nego i u ime onih koji će vjerovati u mene na njihovu riječ, da svi budu jedno. Kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni budu u nama da vjeruje svijet da si me ti poslao. Slavu koju si ti meni dao, ja sam njima dao da budu jedno kao što smo mi jedno…” (Iv 17,20-22)

4. UVIJEK PRAŠTAJ Kršćani bi uvijek trebali opraštati. Svijet inzistira na tome da je ljubav prema sebi na prvom mjestu, a zatim prema drugim ljudima, ali to nije Kristovo učenje: “Kad god stojite na molitvi, oprostite, ako imate što protiv koga; tako da i Otac vaš koji je na nebesima može vama oprostiti vaše prijestupe.” (Mk 11,25-26)

5. POMOZI BEZ NAJAVE U doba praktički trenutnih društvenih mreža, svi brzo saznaju za dobro što radimo, nudeći pljesak i priznanje. Moramo biti oprezni jer bi nam to mogla biti jedina nagrada: “Čuvajte se prakticiranja svoje pobožnosti pred drugima kako bi vas oni vidjeli; jer tada nemate plaće od Oca svojega koji je na nebesima. Pa kad god daješ milostinju, ne trubi pred sobom, kao što čine licemjeri u sinagogama i na ulicama, da ih drugi hvale. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ali kad daješ milostinju, neka tvoja ljevica ne zna što radi tvoja desnica, da milostinja tvoja bude tajno učinjena; i Otac tvoj koji vidi u skrovitosti naplatit će te.” (Mt 6,1-4)

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er