VJERA I DUHOVNOST

Istina o slici Milosrdnog Isusa: “Ove zrake štite duše pred srdžbom Mog Oca, onoga tko živi u njihovoj sjeni neće stići pravedna ruka Božja”

Za vrijeme boravka u samostanu u Plocku, 22. veljače 1931. sestra Faustina Kowalska imala je prvo viđenje Milosrdnog Isusa, koji joj pri tome mističnome susretu daje zadaću da naslika njegovu sliku, upravo takvog kakvog ga vidi, te da proširi njezino štovanje po cijelome svijetu za spas ljudi, za spas grešnika.

Ta slika je čudotvorna, samim time što nam Isus daje predivna obećanja za nju,  a diljem svijeta ljudi svjedoče o dobivenim milostima i 90 godina kasnije od ovog događaja. O tom događaju kad je čovječanstvo preko sestre Faustine dobilo sliku Gospodina milosrdnog, sestra je pisala ovako:

“Navečer, kad sam bila u ćeliji, ugledala sam Isusa, Gospodina, u bijeloj odjeći. Jedna ruka je podignuta za blagoslov, druga je dodirivala odjeću na grudima. Iz otvorenog dijela odjeće na prsima izlazile su dvije velike zrake: crvena i bijela. Šuteći promatrah Gospodina.

Moja duša je bila prožeta strahom ali i velikom radošću. Nakon nekog vremena Isus mi reče:

 “Naslikaj sliku prema onom što vidiš, s potpisom: Isuse, ja se uzdam u Tebe. Ja želim da se ta slika štuje, najprije u vašoj kapeli, a onda u cijelom svijetu. Ja obećavam da ona duša, koja štuje ovu sliku, neće biti izgubljena. Obećavam također, već ovdje na zemlji, pobjedu nad neprijateljima, posebno u trenutku smrti. Sam ću ih braniti kao svoju čast.”

Vezani članci

Posebnu pažnju na ovoj slici zauzimaju i dvije zrake koje izviru iz Isusova srca. Kad je sveta Faustina podjelila svoju viziju sa ispovijednikom on ju je zatražio da Isusa zamoli objašnjenje dviju zraka. Tada je u molitvi čula ove nutarnje riječi:

“Obje zrake znače krv i vodu. Blijeda zraka označuje vodu koja opravdava duše. Crvena zraka označuje krv koja je život duša…

Ove dvije zrake izvirale su nekoć iz dubina Mog milosrđa, kad je koplje otvorilo moje umiruće srce na križu. Ove zrake štite duše pred srdžbom Mog Oca. Blago onom tko će živjeti u njihovoj sjeni jer ga neće stići pravedna ruka Božja.

Ja želim da prva nedjelja poslije Uskrsa postane svetkovinom milosrđa. Zamoli mog vjernog slugu, da toga dana objavi cijelom svijetu o Mom velikom milosrđu. Tko toga dana dođe na Vrelo života primit će potpuno oprost svojih krivica i kazni. Čovječanstvo neće naći mira dokle god se ne okrene s povjerenjem Mom milosrđu.

Oh kako Me vrijeđa nepovjerenje jedne duše. Takva duša priznaje da sam svet i pravedan a ipak ne vjeruje da sam Ja milosrđe. Ne vjeruje mojoj dobroti. Same sotone veličaju Moju pravednost, a ipak ne vjeruju u Moju dobrotu. Moje srce raduje se nazivu milosrđe. Objavljuj da je milosrđe najveće Božje svojstvo. Sva djela Mojih ruku okrunjena su milosrđem.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er