BiHHERCEGOVINAVIJESTI

Hercegovina dobila još jedan nacionalni spomenik

Izmjene i dopune odluka odnose se na kategorizaciju i redefiniranje mjera zaštite u skladu sa trenutnim stanjem lokaliteta.

Tridesetpeta sjednica Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika održana je u četvrtak u Sarajevu, čime je Bosna i Hercegovina dobila nove nacionale spomenike. Predsjedatelj Povjerenstva Radoje Vidović i članovi Goran Milojević i Amir Pašić donijeli su odluke o proglašenju sljedećih dobara nacionalnim spomenicima BiH:

Pokretno dobro

– Posebne zbirke Nacionalne i univerzitetske knjižnice Bosne i Hercegovine u Sarajevu; Graditeljska cjelina crkve Vaznesenja Hristovog u Dubočanima, grad Trebinje.

Članovi Povjerenstva usvojili su izmjene i dopune odluka o proglašenju sljedećih dobara nacionalnim spomenicima BiH:

Povijesni spomenik

Zgrada Krajinaputeva u Bihaću; Graditeljska cjelina – Električna centrala na Hisetima (Marijin Dvoru) u Sarajevu; Graditeljska cjelina – grupa zgrada u Kotromanićevoj ulici (Kotromanićeva br. 36, br. 38 i zgrada na uglu Kotromanićeve i ul. Kalmija Baruha) u Sarajevu; Povijesni spomenik – Despića kuća u Sarajevu; Graditeljska stambena cjelina – Begovina u Stocu; Povijesno područje – Nekropola sa stećcima Radimlјa, Stolac. Izmjene i dopune odluka odnose se na kategorizaciju i redefiniranje mjera zaštite u skladu sa trenutnim stanjem lokaliteta.

Tridesetpetoj sjednici su, uz članove Povjerenstva, nazočili i predstavnici međunarodne zajednice u BiH, priopćeno je iz Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika.

www.medjugorje-news.com/bljesak.info

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er