CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Padre Pijo: Ako je naš duh uznemiren, onda su napadi Đavla češći i izravniji, jer…

Padre Pio bio je poznat po pismima koje je pisao svojoj duhovnoj djeci. U jednom od mnogobrojnih pisama napisao je “Držimo sigurnim ovu činjenicu: ako je naš duh uznemiren, onda su napadi Đavla češći i izravniji, jer on običava iskoristiti tu našu prirođenu slabost kako bi uspio u svojim naumima.

Budimo vrlo oprezni kod ovoga, što nema malu važnost za nas – čim opazimo da padamo u obeshrabrenost, oživimo svoju vjeru i predajmo se u ruke Božanskoga Oca, koji je uvijek spreman primiti nas kada mu se iskreno obraćamo”

No, usrdno vas molim da ne gubite vrijeme u razmišljanju o prošlosti. Ako smo to vrijeme dobro uporabili, dajmo slavu Bogu. Ako li, pak, loše, osjetimo odbojnost prema tome i pouzdajmo se u dobrotu Oca Nebeskoga. Štoviše, potičem vas da svoje srce umirite utješnom mišlju o tome da je vaš život u onome razdoblju koje nije bilo dobro utrošeno, već zadobio oproštenje od preblagoga Gospodina. Svom se snagom klonite duševnih nemira i uznemiravanja srca. U protivnom, svaka će vaša duhovna vježba donijeti malo ploda.

Držimo sigurnim ovu činjenicu: ako je naš duh uznemiren, onda su napadi Đavla češći i izravniji, jer on običava iskoristiti tu našu prirođenu slabost kako bi uspio u svojim naumima. Držimo sigurnim ovu činjenicu: ako je naš duh uznemiren, onda su napadi Đavla češći i izravniji, jer on običava iskoristiti tu našu prirođenu slabost kako bi uspio u svojim naumima. Budimo vrlo oprezni kod ovoga, što nema malu važnost za nas – čim opazimo da padamo u obeshrabrenost, oživimo svoju vjeru i predajmo se u ruke Božanskoga Oca, koji je uvijek spreman primiti nas kada mu se iskreno obraćamo riječi su Padre Pija.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er