CRKVAMOLITVEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Kada molimo koliko trebamo čekati na Božju intervenciju?

Mi smo skloni čekati nekoliko minuta i propovijedati deset dana. No apostoli nisu. Poput čamca koji je čekao Krista, oni su prebivali u Njegovoj prisutnosti.

Čekanje u Boga izgleda naporno, osobito kada dugo ne vidimo neke pomake u našem životu. Koliko dugo trebamo čekati na Boga? Puno toga možemo naučiti od Isusovih učenika.

„Neprestano su se okupljali radi zajedničke molitve“. Marko ovdje koristi istu grčku riječ koja se prevodi sa ”neprestano” kako bi opisao čamac koji je na vodi, koji čeka Isusa.

Gospodin, kada je govorio na galilejskoj plaži, rekao je učenicima neka mu pripreme čamac. (Marko 3, 9) Čamac je ”neprestano” u Kristovoj prisutnosti. Isto vrijedi i za učenike Gornje sobe. Jedan dan prolazi. Zatim dva. Nakon toga tjedan. Koliko oni znaju, još stotinu može doći i proći. No nisu otišli. Ustrajali su u Kristovoj prisutnosti. 

Sljedbenici su bili spremni učiniti jednu stvar: čekati na pravom mjestu za snagu. 

Nama je toliko teško činiti ono što su činili učenici. Tko ima vremena čekati? Bolno uzdišemo na takvu pomisao. No čekanje ne znači neaktivnost; ona znači aktivnost u Kristu. Čekanje znači očekivanje Krista. Ako čekate autobus, to znači da očekujete autobus. Ako čekate na Boga, vi Ga očekujete, tražite Ga, nadate se Bogu.

Velika obećanja obećana su onima koji tako čine. „Ali onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se“. (Izaija 40, 31) 

Onima koji se bore, Bog govori: ”Čekaj na mene”. Čekajte na ispravnom mjestu. Isus nam ne kaže da budemo u Jeruzalemu, ali nam kaže neka ostanemo iskreni, vjerni i istiniti. 

Žudite li za snagom u vašem životu? 

Ona će doći kako budete molili. Učenici su molili deset dana. Deset dana molitve plus nekoliko minuta propovijedanja dovelo je do tri tisuće spašenih duša. Možda mi izokrećemo brojeve.

Mi smo skloni čekati nekoliko minuta i propovijedati deset dana. No apostoli nisu. Poput čamca koji je čekao Krista, oni su prebivali u Njegovoj prisutnosti. Nikada nisu napustili mjesto molitve. 

www.medjugorje-news.com/novizivot.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er