CRKVAOBITELJVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

ČUDESNO OZDRAVLJENJE U MARIJI BISTRICI: Mladića Gospa ozdravila od zločudne bolesti

Nevjerojatno svjedočanstvo iz Marije Bistrice o mladiću koji je sanjao da ima rak.

Mario Benci je mladić odrastao u skladnoj i siromašnoj obitelji, ali puna, vesela i zadovoljna srca u hrvatskom svetištu, Mariji Bistrici. Negdje na svom životnom putu obolio je od opake bolesti, a potom od nje i ozdravio uz pomoć Majke Božje Bistričke s kojom je, kako svjedoči, po prvi puta i doživio Boga.

Njegovo svjedočanstvo, od dijagnoze koju mu prvotno nisu dali liječnici, već je to bila čudesna intervencija Gospe, pa sve do zapanjujućeg ozdravljenja, opisano je u– ‘Od sna do života, od svjedočanstva do svjedočanstva’.

Riječ je naime o tome da je Mario sanjao da ima opaku bolest, – rak i to na bistričkoj kalvariji. Liječnici mu na prvu uopće nisu vjerovali.

‘Hvala dragom Bogu i Majci Božjoj Bistričkoj jer sam spoznaju o svojoj bolesti, taj čudesni san imao na bistričkoj kalvariji. Nakon tog sna potražio sam liječničku pomoć, no ona mi je prvi put bila odbijena jer mi nitko od liječnika nije vjerovao, no nisam odustao, već sam s jakom vjerom u Majku Božju Bistričku tražio liječničku pomoć i drugi put.

Drugi put sam uspio uvjeriti liječnike u svoj san i oni su krenuli s dokazivanjem moje dijagnoze. Liječnici su potvrdili moju priču i ustanovili da doista bolujem od opake zloćudne bolesti. Od tog dana, moj se život mijenja i krećem u borbu za vlastiti život, mimo svoje volje…’ svjedoči nam autor ovog svjedočanstva, Mario Benci koji tada kreće na put prema ozdravljenju – molitvom, hrabro i snažno vjerujući u Božju ljubav i zagovor naše Majke.

Na kraju ovog puta, odnosno kalvarije koju prolazi s Gospom, i nakon što je medicina od njega dignula svoje ruke, Mario je ozdravio i danas je spreman žarko svjedočiti Božju ljubav koja se izlijeva prema svima onima koji za njom vape.

Profesorica Ivančica Tomorad napisala je predgovor ovom čudesnom svjedočanstvu i u njemu istaknula snagu molitve – snagu koja je danas toliko često zanemarena, a tako je moćna, tako velika, tako Božja.

‘Iz hrabrosti, vjere i zahvalnosti nastala je knjiga nade i utjehe – jer kad digne od nas ruke medicina, znanost, čovjek, nije sve izgubljeno; ostaju nam još uvijek vjera, ufanje i ljubav i Bog. Ova knjiga govori o snazi molitve, koju često zanemarujemo, o snazi zajedničke molitve.

Iskreno, ljudski, u svojem monologu, kao da pripovijeda sjedeći pokraj nas, dragi ljudi, govori Mario o svojem životu i bolesti; stavljajući pred nas sve svoje sumnje, razmišljanja, osjećaje, boli i patnje, sav svoj život.

Nakon pojedinih postaja svojega križnoga puta zaključuje; sintetizira životne mudrosti koje je naučio, poučava nas; sve mi to možda i sami znamo, ali smo zaboravili, putem izgubili, zametnuli.

Nudi nam na dlanu sve svoje najtajnije i najosobnije misli, osjećaje i molitve i poziva nas da zajednički uživamo u daru života, bez gorčine, bez samosažaljenja, bez straha.

I za to treba velika, zadivljujuća hrabrost., napominje recenzentica knjige te naglašava: ‘Zašto ne bismo vjerovali takvom čovjeku? Zašto ne bismo jednostavno – vjerovali? Da nam je Bog, po Mariju i Majci Božjoj Bistričkoj, još jednom pokazao svoju ljubav,’ napisala je prof. Tomorad svjedočeći za Marija čistu i jednostavnu Božju istinu – Tko traži, naći će.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er