CRKVA

Fra Mario Knezović: Svijet bez Boga putuje u smrt

Fra Mario Knezović: Gospin poziv na obraćenje i povratak Isusu dolazi u pravo vrijeme. Onima koji su čuli taj glas i spoznali veličinu Božje ljubavi, vječnost nije samo puko obećanje nego živa stvarnost.

Isus svojim učenicima reče kako se trebamo više čuvati onih koji ubijaju dušu nego tijelo. Danas čovječanstvo, čini se, više bdije nad sigurnošću svoga tijela, a duša kao da je stavljena na čekanje. Mnoge nosi logika kako treba sada dobro živjeti jer, kako takvi tvrde, tko zna hoće li poslije ičega biti. Takvima je vječnost apstraktna i nedostižna. Nasuprot tomu, čovjek neumorno trči za užitcima tijela. Tako čovjek sve više niječe trodimenzionalnost svoga postojanja: duh, dušu i tijelo, piše fra Mario Knezović.

Tijelo je potisnulo duh i dušu. A nije dobro kad se bilo koja od ovih sastavnica zapostavi. Čovjek je sklad tih triju sastavnica i samo u njihovoj harmoniji može biti potpun. Kad znamo za takve pojave onda nas ne treba čuditi zašto cvate prostitucija, nevjernost u braku, blud, nastrane seksualne sklonosti, homoseksualnost, pedofilija… Čovječanstvo koje propagira život po tijelu drugo i ne može ponuditi.

Zapravo, svijet samo bere svoje plodove. Afirmacija tijela u obliku bludnosti postala je punoljetna. I dok se društvo, barem u svojim deklaracijama, bori za nekakvu ravnopravnost i poštovanje ljudskoga dostojanstva, dotle je sve više uništenih osobnosti. Nije zaštita dostojanstva osobe sloboda bez granica. Sloboda i dostojanstvo osobe je u prihvaćanju istinskih moralnih vrijednosti i načela zdrave ljudskosti. Svijet bez tih načela putuje jednosmjernom ulicom – u propast, piše fra Mario Knezović.

Sjećamo se životnoga primjera ministra Buttiglionea iz Italije koji u sastavu Europske komisije nije mogao naći svoje mjesto. Njegova “krivica” bijaše to što je rekao kako je prakticiranje homoseksualnih odnosa i brakova grijeh. Zbog toga bijaše prozvan i napadan. Prozvaše ga kako ruši prava osoba i pojedinaca da misle drukčije. No, kako je onda moguće da taj ministar, katolik, bijaše pobačen u sastavu nove Europske komisije?

Vidi paradoksa! Homoseksualci su, tobože, diskriminirani a on, eto, nije. Svijetu koji sve više živi po principima Sodome i Gomore, a ne po moralnim i Božjim zakonima, ne slijedi romantična budućnost. Svijet bez Boga putuje u smrt. Toga smo svakodnevno očevidci. Ratovi, sukobi, izrabljivanje slabijih i siromašnih, trgovina robom i ljudima bit će i dalje tužna zbilja svijeta u kojem živimo, piše fra Mario Knezović.

Svijetu koji ekonomski tone a u oholosti se uzdiže prijeti samouništenje. Takvom svijetu potreban je Bog. Iz međugorske vizije to je jasno kao dan. Gospin poziv na obraćenje i povratak Isusu dolazi u pravo vrijeme. Onima koji su čuli taj glas i spoznali veličinu Božje ljubavi, vječnost nije puko obećanje nego živa stvarnost. Takvima život tijela nije prioritet, već duša koja je pozvana na besmrtnost.

www.medjugorje-news.com

Izvor
Glasnik mira
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er