CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Dovršen najveći kip Blažene Djevice Marije na svijetu

Dovršen najveći kip Blažene Djevice Marije na svijetu Majka cijele Azije’ koju je dizajnirao kipar Eduardo Castrillo sagrađena je za proslavu 500. godišnjice dolaska kršćanstva na Filipine.

Filipini su, usprkos preprekama pandemije, dovršili faraonsko djelo: najveći kip posvećen Gospi na svijetu!

Kip, posvećen Gospi Majci siromašnih i cijele Azije, sagrađen je u blizini grada Batangas, na mjestu hodočašća Montemaria, prenosi Churchpop.

kip

Nevjerojatna visina kipa od 98,15 metara visine

Izrađen od betona i čelika, može se pohvaliti s nevjerojatnih 98,15 metara visine, tako da nadmašuje Kip slobode u Sjedinjenim Državama, Kip Velikog Bude na Tajlandu, Djevicu mira u Venezueli i Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru. Poput kipa Svetog Petra Velikog u Sankt Peterburgu, deveti je najviši na svijetu. „Njegova je visina jednaka visini zgrade od 33 kata, broja koji predstavlja godine života našega Gospodina Isusa na zemlji”, precizira Montemaria

Osobitosti ‘Majke cijele Azije’

Spomenik posvećen Majci Božjoj sagrađen je kao „simbol jedinstva i mira u Aziji i u cijelom svijetu”. Zgrada je jedini nastanjivi kip na svijetu, površine 12 tisuća četvornih metara. Spomenik također ima krunu od 12 zvijezda koje predstavljaju 12 apostola Isusa Krista.

Ovo hodočasničko mjesto također ima svetište posvećeno sv. Ivanu Pavlu II., 12 marijanskih kapelica na trećem katu, restoran, konferencijske i audiovizualne projekcijske sobe, trgovine i vidikovac na 17. katu.

Pogledajte prikaz ‘Majke cijele Azije’ snimljen iz zraka:

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er