CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Čudotvorni kip Gospe trudnice pred kojim su se dogodila mnoga čudesa

Čudotvorni kip Gospe trudnice pred kojim su se dogodila mnoga čudesa Od 2014. godine na blagdan Blažene Djevice Marije Posrednice svih milosti svake se godine u zagrebačkom Sigetu posebno moli zagovor Svete Marije blagoslovljene i nositeljice života. O čudnovatom i čudotvornom kipu Gospe trudnice piše fra Mate Bašić čiji tekst donosimo u cijelosti.

Kada sam bio poslan na đakonsku službu u župu Uzvišenja sv. Križa u Sigetu, prvo što sam tih dana primijetio, bio je “čudnovati kip” “Gospe trudnice”. Kada bih god prolazio pored toga kipa, nisam mogao, a da je ne pogledam, te je čak ta Gospa više privlačila moju pažnju nego li kip sv. Antuna Padovanskoga, koji se nalazi pored nje. Tada nisam ni slutio da bi taj kip Gospe, na prvu čudnovat, bio itekako čudotvoran.

Tako sam jednom prilikom baš kod toga kipa susreo uplakanu mladu ženu, koja je čim me ugledala tražila razgovor. Razgovarali smo i sva je u suzama iznijela svoj problem u trudnoći za koji ja nisam znao naći pravi odgovor. Bio sam tada vezanih ruku i znao sam da samo Bog može po tom pitanju učiniti čudo. Nakon razgovora pozvao sam je da se zajedno pomolimo kod kipa Svete Marije blagoslovljene i obećao da ću se nje i njezine trudnoće spomenuti svaki puta kad budem prolazio pored toga čudnovatog, ali zapravo čudotvornog kipa. I evo neki dan primih vijest da je ta žena, iako su liječnici rekli da neće iznijeti trudnoću do kraja, ipak rodila prekrasnog zdravog dječaka.

Razgovarao sam tih dana s braćom franjevcima u samostanu o tom događaju pa su mi i oni potvrdili čudotvornost toga kipa, jer su i sami svjedoci na desetke primjera u kojima su teške ili problematične trudnoće završile s zdravim porođajnim ishodom, ili su pak desetci onih koji nisu mogli začeti, po molitvama pred čudotvornim kipom Svete Marije blagoslovljene i nositeljice života, začeli i sretno uplovili u blagoslovljeno vrijeme trudnoće.

Zadnje nam je uslišanje dojavljeno na sam blagdan Uskrsa, kada je mlada žena nazvala i počela zahvaljivati, plačući od radosti, jer je začela, a liječnici su joj rekli: “da će začeti nikad, pa ni tad.”

Ono što je na osobit način utjecalo na mene, svakako je događaj s malom Barbarom, koju sam imao milost krstiti u bolnici “Rebro” i koja se sada još uvijek tamo nalazi. Ali sada više ne toliko sitna, više ne sa samo 500 grama, već sada s 1500 grama. Nakon toga krštenja, došavši u samostan, pohitao sam pred taj kip Svete Marije blagoslovljene i zavapio pred Njom, nositeljicom života, da održi zemaljski život toga toliko sitnog, a toliko životnoga Božjega stvorenja.

Toj čvrstoći vjere u čudotvornost i zagovor Svete Marije blagoslovljene, doprinijela su i mnoga uslišanja koja su se do sada, u tako kratkom vremenu dogodila

Poslije toga događaja pisalo mi je preko dvadesetak žena koje imaju neki problem u trudnoći ili uopće ne mogu začet, te sam svaku molbu, molitvom prinosio Bogu pred kipom Svete Marije blagoslovljene i po tolikim uslišanim molitvama i čak čudima, ponovno se osvjedočio u čudotvornost nositeljice života, Svete Marije blagoslovljene.

Zbog svih tih iskustva ovo i pišem, jer Sveta Marija blagoslovljena nije tako dugo ovdje. Postavljena je i blagoslovljena 8. svibnja 2014. godine, na blagdan Blažene Djevice Marije Posrednice svih milosti, te se od tada, svake godine u Sigetu, posebno moli zagovor Svete Marije blagoslovljene i nositeljice života. Od prvoga dana Sveta Marija blagoslovljena privlači pažnju mnogih i skoro da nema dana i trenutka da netko pred njom ne moli. Moju pažnju je Sveta Marija blagoslovljena privukla prvo kao čudnovata, ali kasnije definitivno kao čudotvorna. Sada ju tako promatram i čvrsto vjerujem u njezinu čudotvornost. Toj čvrstoći vjere u čudotvornost i zagovor Svete Marije blagoslovljene, doprinijela su i mnoga uslišanja koja su se do sada, u tako kratkom vremenu dogodila. Stoga i sada sve žene, sve supružnike, sve trudnice, sve rodilje, sve očeve i majke, svu djecu, preporučujem zagovoru nositeljice života, Svete Marije blagoslovljene.

Sveta Marijo blagoslovljena

Nakon anđelova navještaja
zatrudnjela si ti Djevice Sveta
i u Tebi je Sin Božji postao čovjekom.

Majčinsku radost ti u sebi nosiš
i posvjedočila si je dragoj Elizabeti
zahvalna što si Majka Božja.

O sretna Majko Sina Božjega
pomozi ženama našim
da zanijeti život mogu.

Trudnice Sina Božjega
usreći sve žene svijeta
i podari im radost majčinstva.
Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er