MEĐUGORJESVJEDOČANSTVA

Svjedočanstvo: Ponovno rođenje u novi život zahvaljujući Gospi međugorskoj

Ponovno rođenje u novi život zahvaljujući Gospi Međugorskoj. Poseban susret koji ga je radikalno promijenio. Ulazak u zajednicu i život koji, polako, poprima potpuno drugačije obrise od onih koje je sam sebi zacrtao.

Praznina iznutra koja se činila nepopravljivom, beskrajni tunel droge i ispraznosti ispred njega… Svjedočanstvo koje donosimo daje nam razumjeti kako čak i naizgled savršen život može završiti u ponoru, ali čak i ovdje, Gospodnji putovi su zaista beskonačni.

Mladić iz Italije odlučio je ispričati svoju priču, svoj susret u Međugorju i ono što mu je promijenilo život. Snažno, dirljivo svjedočanstvo koje vrijedi ispričati jer je poticaj i primjer za mnoge druge mlade ljude koji se i danas nalaze u situaciji u kojoj je bio i on.

U obiteljskom okruženju u kojem je Nicola odrastao svakako nije nedostajalo pravila i, kako sam kaže, “postojala je nagrada ako si bio dobar i kazna ako si napravio nešto što ne valja”. Mogli bismo to definirati kao normalan život i jednako normalnu obitelj, ali bilo je nešto u Nicoli zbog čega je patio. Bio je sramežljiv dječak, takav je bio i u srednjoj školi i u prvim razredima srednje škole, toliko da je trpio maltretiranja upravo zbog svog duševnog stanja. Ali obitelj mu je usadila misao jednako onom da “volimo te ako kući doneseš dobru ocjenu” koje je, kako kaže Nicola, postalo dio njega.

Iako je škola postajala muka, išao je tamo jer je kod kuće bio prividan “uspjeh”. No, je li to doista ono što je mladić želio za sebe? Nakon srednje škole, početka rada i sa svojim krugom prijatelja (onih koji se smatraju “iz dobre obitelji”) opasno se približava svijetu alkohola i droga, posebice heroina. Dok mu je s jedne strane posao davao egzistencijalnu sigurnost, u stvari, s druge strane, Nicola se polako iscrpljivao. A droga mu je postala suputnik: “Nakon deset godina sam se zatekao kako gubim prve radne dane, imao sam 50 kilograma i ujutro više nisam mogao ustati” – kaže. Ali ništa nije izgubljeno.

Upoznaje don Tonina iz zajednice “Novi horizonti” i po prvi put tu je netko tko mu govori da nešto nedostaje u njemu samom: “Zašto ne pokušaš ispuniti tu prazninu koju osjećaš u srcu” – ove riječi su svećenika. Nicola je najbolji dio svog života bacio iza alkohola i droga. “Zašto to ne pokušaš ispuniti susretom s Isusom u svom životu?” – pita svećenik.

U Međugorju otkriva Marijinu snagu

Nikada to ne bi očekivao, ali u sebi Nicola osjeća nešto što ga gura da prihvati izazov. Ulazi u zajednicu i 2003. godine odlazi u Međugorje kako bi pomogao u izgradnji prihvatnog centra “Jutarnja zvijezda”. I tu se njegov život potpuno mijenja. On to govori jednostavnim, ali snažnim riječima: „Razmišljao sam o Božjim čudesima i Marijinoj hitnosti da ostvari svoje planove spasenja i učini da njezino Bezgrješno Srce trijumfira“ – objašnjava Nicola. Upravo će u Međugorju Nicola upoznati Valeriju, koja će kasnije postati njegova supruga. Danas se njegov život totalno promijenio i to je jedan potpuno novi život. Malo sjeme koje je posijao Bog i o kojem se brine Djevica Marija, nastavlja donositi plodove u Nikolinom životu idalje!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er