MEĐUGORJESVJEDOČANSTVA

Padre Pio ih je “uputio” Gospi: Dvogodišnji dječak na samrti, čudesno ozdravio u Međugorju!

O ozdravljenju dvogodišnjeg dječak Joshue – koji se je nalazio u zadnjem stadiju raka i kojem su liječnici dali samo još nekoliko mjeseci života – izvještavali su mnogi talijanski i europski mediji.

Osam mjeseci, dvogodišnji Joshua borio se protiv posljednjeg stadija raka koji ga je proveo kroz transplantaciju, 80 kemoterapija, 17 terapija radioterapijom. A kad ništa od toga nije uspjelo, njegovi roditelji, koji nisu katolici, odveli su ga u Međugorje.

Vrativši se kući, testovi su pokazali da je 19 tumora od 20 koliko ih je Joshua sveukupno imao, nestalo! Metastaze po kostima su nestale, te je počeo čudesni oporavak malenog djeteta. I klinička testiranja pokazala nestanak tumora Prije nego što je otišao s roditeljima u Međugorje, liječnici su mu dali svega nekoliko tjedana života. Joshua zbog bolesti više nije mogao ni hodati. No, došavši u malo mjesto u Bosni i Hercegovini, čim je sišao s autobusa, počeo je na veliko čuđenje roditelja – trčati!

Priča ovo reporter RAI3 televizije i dodaje: „Uslijedila su klinička testiranja, koja su pokazala nestanak tumora, smanjenje tumorne mase od 7,5 i 3 cm i zacjeljivanje metastaze na kostima.“ Ovo čudo probudilo je veliko zanimanje svih onih koji su poznavali užasan i bolan put koji je prolazio mali Joshua od svog rođenja, ali najviše roditelje koji nisu prakticirali vjeru.

Obuzeti očajem, odlučili su odvesti sina u neko svetište. Iako nisu prakticirali vjeru, to im je bila zadnja nada. Jedino svetište za koje su tada znali bilo je Lourdes. „Ali jednog dana dok sam bio u San Giovanni Rotondu (maleni je bio u bolnici u San Giovanni Rotondu koju je dao podići sam Padre Pio)“, priča otac Manuel za talijanske novine, otišao sam u kriptu Padra Pija. U trenutku očaja pitao sam ga s knedlom u grlu: „Zašto baš mom sinu? Daj mi znak kako bih se opet mogao nadati”.

„Nakon susreta s Padrom Pijem vratio sam se u bolnicu i dok sam hodao hodnikom odjela, na računalu se upalio jedan totem na kojem mi se prikazalo Gospino lice. Bio je to jedan blic koji me je smeo. Kada sam ušao u sobu, zatekao sam svoju suprugu koja mi je rekla da Joshua nije htio spavati i da je zahvaljujući marijanskim pjesmama pronašao spokoj i mir.“ Bile su to pjesme posvećene Gospi iz Međugorja. Joshuini roditelji nisu nikad dotad čuli za Međugorje, ali su shvatili da ih je Gospa zvala k sebi.

Znakovi su se samo pojavljivali. No kada su odlučili otputovati sa sinom u Međugorje, liječnici su im savjetovali da to ne čine zbog lošeg zdravstvenog stanja dječaka. Joshua je imao jako niske trombocite (5000), što je bilo dovoljno liječnicima da ga ne otpuste iz bolnice. No, roditelji su čvrsto odlučili otići.

ČUDO S TROMBOCITIMA

„Čudo se dogodilo već na dan polaska jer su taj dan trombociti u krvi našeg sina čudesno porasli na 160 000“, ispričala je majka Elizabeth de Nicolo za RaiUno. „Već sam u tome vidjela čudo. Dijete nije moglo putovati u tim uvjetima, no povećanje trombocita preko noći bio nam je prvi znak da moramo ići“, rekla je Elizabeth.

Joshuini su roditelji također primijetili da se dječak osjeća bolje čim je stigao u Međugorje. „Uopće nije mogao hodati prije puta, a po izlasku iz autobusa, on je hodao!“ Nadalje, obitelj je zbog poznanstva s poznatom talijanskom novinarkom Paolom Brassi prisustvovalo Gospinu ukazanju. „Nakon ukazanja primijetili smo da Joshua kao da više ne osjeća bol, on je bio radostan“, ispričao je otac talijanskim medijima i dodao da je pravi šok uslijedio tek nakon povratka u Italiju. Klinički testovi pokazali su da je 19 tumora nestalo, a metastaze kostiju su posve nestali.

„Vratili smo se u bolnicu u San Giovanni Rotondo i pronašli liječnike koji bi nam mogli objasniti što se događa. Klinički testovi pokazali su da je 19 tumora nestalo, a metastaze kostiju su posve izliječene. Ostao je samo jedan neuroblastom čija je veličina drastično smanjena sa 7 na 3 cm. Dr. Xavier Ladogana, direktor onkološkog odjela, za talijanske medije je rekao: „Ono što se dogodilo Joshui je znanstveno neobjašnjivo. S obzirom na resurse i znanje koje imamo na raspolaganju, ne možemo dati točno i neosporivo objašnjenje ovog događaja. Možemo samo reći da Joshua nema istu dijagnozu koju je imao prije hodočašća u Međugorje.“

S obzirom da je posljednji tumor koji se nalazio iza pluća smanjen za 4 cm, to je omogućilo liječnicima da obave opasnu operaciju. „Operacija je bila u potpunosti uspješna i liječnici su rekli da je čak i to čudo jer je operacija trajala manje od jednog sata a bila je predviđena kao operacija koja će trajati 4-5 sati. Nakon operacije dijete je trebalo provesti nekoliko dana na odjelu intenzivne njege međutim, nakon pola sata Joshua se probudio i počeo disati bez problema, daleko bolje od predviđenog. Nakon buđenja iz operacije Joshua je rekao da je bio s Isusom i da mu je on dao velik dar života“, ispričala je majka, koja se nakon godinu dana vratila s potpuno zdravim sinom u Međugorje – zahvaliti.

Tamo je Joshua gledao u nebo i radosno se smiješio. Kad smo ga pitali čemu se smiješi, on je odgovorio: „Vidio sam Majku!“

www.medjugorje-news.com

Izvor
book.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er