CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Čudo u Gradu Bezgrešne – Svih 107 testova na koronavirus negativno!

Niepokalanow, Grad Bezgrešne u Poljskoj, u vrijeme svoga osnutka i svega onoga što je pokrenuo sv. Maksimilijan Kolbe bio je pravo čudo. I ovih se dana, u vremenu koronavirusa, tamo dogodilo jedno čudo!

Naime, jedan od članova samostanske zajednice vratio se s odmora 22. lipnja. Kako se nije osjećao dobro, posjetio je liječnika koji mu je pripisao antibiotike i on se vratio u samostan. Imao je više kontakata sa subraćom, jer je između ostaloga i frizer, a i subraća se okupljaju nekoliko puta dnevno zajedno na molitvi i u blagovaonici. Nesvjesni prijetnje, nitko nije izbjegavao kontakt s njim.

U večernjim satima 26. lipnja završio je u bolnici, gdje je otkriveno da je zaražen koronavirusom. Spomenuti brat je i dalje u bolnici spojen na respirator i nalazi se u induciranoj komi. Stanje mu je i dalje ozbiljno, ali stabilno.

Ova Božja intervencija neka bude iskra koja će zapaliti naš narod novom ljubavlju prema Bogu!

Slijedeći dan, 27. lipnja po primitku vijesti u samostanu je sve obuzeo strah. Bazilika je odmah zatvorena za vjernike, kao i sve druge djelatnosti koje su vezane uz osobe izvan samostana, a Grad Bezgrešne je postao karantena. Iz drugih samostana, kao i od vjernika,  pristizala je duhovna i materijalna potpora. Svi su s nestrpljenjem očekivali 3. srpanj kada su uzeti brisevi.

Uoči prve subote u mjesecu, redovito se organizira bdijenje. Ovoga puta vjernici su u molitvi bili povezani sa svojim fratrima putem interneta. Prvu subotu je obilježio redoviti program, ali opet bez vjernika koji su sve pratili putem YouTube kanala Niepokalanow i Radio Niepokalanow.

Iako nisu bili u bazilici, vjernici su osjećali duboku povezanost i zajedno s fratrima sve povjerili Bezgrešnoj Djevici, po uzoru na sv. Maksimilijana koji je poticao da k njoj, Našoj Majci, dolazimo sa svim tugama, bolima, radostima. U Niepokalanowu je vladao neobičan mir, u kojem su subraća u očekivanju rezultata testa promišljala o različitim scenarijima. K tome se neizvjesnost još povećala, jer se popodne saznalo da će rezultati biti tek u nedjelju.

Navečer za vrijeme molitve krunice u kapeli sv. Maksimilijana s nakanom da se okonča epidemija, oglasila su se zvona bazilike. Mnogi su se zapitali o čemu se radi te su se zabrinuli da se nije nešto dogodilo bolesnom bratu. No, takav običaj nije u samostanu pa su pomislili da se razbolio Sveti Otac.

Bogu ništa nije nemoguće!

Potom je u kapelu ušao gvardijan, o. Grzegorz Szymanik, i objavio da su “rezultati za svu braću negativni”. Prema dužnosniku SANEPID-a (Državna sanitarna inspekcija) to je čudo jer je gotovo nemoguće da u tako velikoj zajednici nitko nije zaražen. Prije nego je gvardijan objavio rezultate, zajedno s dužnosnikom SANEPID-a je nekoliko puta pregledao popis da bude 100 posto siguran.

Franjevci konventualci iz samostana u Niepokalanowu pozivaju da se to “prepozna kao znak”, te potiču na pobožnosti prvih subota jer se Bezgrešna opet pokazala na djelu. A ova “Božja intervencija neka bude iskra koja će zapaliti naš narod novom ljubavlju prema Bogu i ljudima te ulijevati vjeru u naša srca da Bogu ništa nije nemoguće”, poručuju franjevci te još jednom zahvaljuju svima koji su cijelo vrijeme bili duhovno povezani s njima, objavljeno je na mrežnoj stranici Niepokalanow, a prenosi Facebook stranica Samostana Svetoga Duha, Zagreb.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er