CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Član masona se kao dječak posvetio srcu Isusovu a na samrti je doživio..

U gradu Guadalajaru u Meksiku neki član masona je bio na umoru. Katolik samim pristupom u masonsku organizaciju je ekskomuniciran iz Katoličke Crkve, pa ipak on bi se mogao pokajati za svoje grijehe i odbaciti zabludu.

Zbog toga su dvojica drugih masona članova lože brižno bdjeli da se umirućem ne bi približio neki svećenik. Susjedi znajući da je bolesnik na umoru obavijeste don. Gamesa, salezijanca koji bijaše svet i hrabar svećenik te se nije zaustavljao ni pred bilo kakvim poteškoćama. Don. Games koji je poznavao situaciju u kući odluči pohoditi umirućega.

Obukao je se u civilno odijelo, od poznanika posudio pištolj, a potajno je u džepu nosio Presveti Oltarski Sakrament i štolu. Tako obučen pokuca na vrata kuće umirućega. Dvojica masona dođoše otvoriti a on im reče: “Šalje me šef, želi da se malo odmorite i odete nešto popiti, ja ću vas zamijeniti”. Njih dvojica pristadoše opominjući ga riječima: “Pazi da ne dođe neki svećenik i sve upropasti”. “Ne brinite nadoda don Games pokazujući im pištolj- ako se tko približi dobro ću ga dočekati”. Čim su dvojica otišla svećenik priđe umirućem i reče: “Ja sam don Games, svećenik, došao sam ti dati mogućnost da se ispovjediš i pričestiš. Želiš li to?”

“O da, oče!” odgovori on. “Ma šta si učinio- nastavi don. Games- čime si zaslužio ovu tako veliku milost”? Umirući nastavi:”O blagoslovljen Gospodin Isus Krist i njegova sveta Majka Marija. Bili su vjerni svome obećanju. Kad sam bio mladić obavio sam pobožnost 9 prvih petaka Presvetom Srcu Isusovu i 5 prvih subota Bezgrešnom Srcu Marijinu i oni nisu na mene zaboravili u času moje smrti”. Don Games ispovijedi i pričesti umirućega, zatim ga nagovori da mu on napiše dvije izjave da se odriče masonerije i da želi umrijeti kao član Katoličke Crkve na što ovaj spremno pristade i potpisa izjave. Svećenik pozdravi bolesnika, blagoslovi ga, jednu izjavu ostavi na stolu u kuhinji a drugu ponese sa sobom.

Kad su se dvojica masona vratila i vidjela umirućega kako zaziva i slavi Boga te kad su pročitali izjavu shvatili su da su bili izigrani te su bijesni napustili kuću, a don Games se tada vratio obučen u svećeničke haljine i sve do smrti je asistirao umirućega.

Nime, Isus je u ukazanju Margareti Alacoque rekao da oni koji budu primali zadovoljštinsku sv. pričest na prve petke kroz devet mjeseci, neće umrijeti u nemilosti ni bez sv. sakramenata, i da će im njegovo božansko Srce biti sigurno utočište na času smrti. Tu devetnicu prvih petaka dosta je obaviti jednom u životu. No tko ju je jednom obavio, taj više neće moći lako zaboraviti na blagoslovne učinke te pobožnost, pa će osjećati pravu potrebu da to nastavi i dalje. Time će si najsigurnije izmoliti od Boga veliku milost ustrajnosti u dobru do smrti i samu sretnu smrt. Zato se ta devetnica ponekad zove i “devetnica spasa”.

www.medjugorje-news.com

Izvor
dnevno
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er