MOLITVESVECIVJERA I DUHOVNOST

GEMMA GALGANI Svetica koju je Bogorodica zaogrnula plaštom

Sveta Gemma, odgovarajući na Isusovu ljubav, nije samo izbjegavala svaki grijeh, nego je željela i trpjeti zajedno s Kristom za otkupljenje grješnika.

Na nedjelju Božjeg milosrđa, katoličku svetkovinu, prisjetit ćemo se i svete Gemme Galgani koja je imala veliku želju sjediniti se s Kristom i trpjeti zajedno s njim. Kao rezultat njezinih napora, viđenja i mistični doživljaji koje je imala postajali su sve češći.

Ja ću biti tvoja Majka. Hoćeš li biti moja prava kći?’ Raširila je plašt i zaogrnula me njime

“Gemma je otkrila neizmjernu vrijednost euharistije koja ju je sjedinjavala sa živim Bogom. Njena želja za čestom pričešću naišla je na nerazumijevanje ukućana koji su njenu pobožnost smatrali pretjeranom. Nisu shvaćali potrebu njenoga srca”, napisano je na internetskoj stranici bozjemilosrdje.net koja donosi prijevod njezinog života od djetinjstva, preko problema koji su je snašli do sjedinjenja s Kristovom mukom.

Dana 8. lipnja 1899., Gemma je vidjela Majku Božju koja joj je rekla: “Isus, moj Sin, jako te ljubi i želi ti udijeliti određenu milost: misliš li da si spremna?” – “U svojoj bijedi nisam znala što bih odgovorila” – sjeća se u svojoj autobiografiji Gemma. (Marija) je još dodala: “Ja ću biti tvoja Majka. Hoćeš li biti moja prava kći?” “Raširila je plašt i zaogrnula me njime. U tom se trenutku pojavio Isus. Sve njegove rane bile su otvorene, ali krv iz njih još nije tekla. Iz njih je isijavalo nešto poput zraka koje su doticale moje dlanove, noge i srce. Osjećala sam kao da umirem, kao da sam pala na zemlju, ali me Mama držala neprestano zaogrnutu plaštem.”

Molitvu i devetnicu svetoj Gemmi možete pronaći OVDJE

Molitva koju je molila sv. Gemma kako bi zadobila određenu milost

O premili Isuse, evo me pred Tvojim Svetim Nogama kako bih ti iskazala zahvalnost za beskrajne milosti kojima si me obdario i kojima ćeš me još obdariti. Koliko god sam Te puta zazvala, O Isuse, došao si mi pomoći, koliko god sam često u Tebi tražila utjehu, Ti si me uvijek utješio. Što da Ti kažem dragi Isuse? Hvala ti! Ipak molim Te za još jednu milost, ako je po Tvojoj volji (navedi nakanu). Da nisi svemogući Bog, ne bih te molila za ovu milost. O Isuse, smiluj mi se. Neka se Tvoja Sveta Volja vrši u svemu. Amen

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er