ZANIMLJIVOSTI

Broj 666 skriva dublje značenje i za to postoje čvrsti dokazi!

Broj 666 skriva dublje značenje i za to postoje čvrsti dokazi! Napokon je otkriven pravi identitet antikrista, ako je vjerovati američkoj profesorici. U biblijskoj Knjizi otkrivenja, vrag se opisuje kao golem crveni zmaj sa sedam glava, masivnim repom i deset rogova. Nakon što je trećinu Sunca, Mjeseca i zvijezda uklonila s neba, svirepa zvijer uzlijeće u nebo i izaziva veliki rat s Mihaelom i drugim anđelima. Strašno čudovište je poraženo, okovano lancima i bačeno u ponor u kojemu je zarobljeno 1000 godina.

Sotona je stvarna povijesna ličnost?

Premda se u Bibliji navodi ovakva mitološka interpretacija, profesorica drevnih mediteranskih religija sa Sveučilišta Cornell u New Yorku Kim Haines-Eitzen vjeruje kako je pravi vrag manje zmaj, a više stvarna povijesna figura.

Specijalistica za rano kršćanstvo i judaizam sugerira kako sotonski broj 666, koji se u Otkrivenju naziva brojem zvijeri, zapravo upućuje na rimskog cara Nerona. Gostujući u emisiji Morgana Freemana “The Story of God”, Haines-Eitzen pojasnila je da je 666 numerički ispis Neronova imena na hebrejskom.

Vezani članci

“Postoji čvrst dokaz da se broj 666 odnosi na Nerona, koji je vladao Rimom od 54. do 68. godine poslije Krista”, kazala je profesorica, ali njezina bi tvrdnja mogla pasti u vodu ako se uzme u obzir da se u nekim verzijama Biblije spominje 616 kao sotonski broj.

Zeus, Gaj Julije Cezar ili – Neron?

Ipak, Haines-Eitzen navela je argument i za tu teoriju. “Možda mislite kako taj broj uništava mogućnost da bi vrag mogao biti Neron, međutim jeziva je činjenica da se i u ovom slučaju broj poklapa s Neronovim identitetom ako njegovo ime ispišete na latinskom – Neron Kaiser”, objasnila je stručnjakinja.

Doduše, rimska teorija o antikristu potkrepljuje se i u drugim dijelovima Biblije. U Otkrivenju 2 apostol Ivan šalje pismo crkvi u Pergamu upozoravajući da Sotona živi među članovima njihove zajednice i da je njegovo prijestolje u samoj sredini.

U to vrijeme, Pergam je bio glavni grad rimske provincije Azije, zbog čega su neki znanstvenici zaključili da je “prijestolje” označavalo ili oltar posvećen grčkom bogu Zeusu ili hram posvećen rimskom caru Gaju Juliju Cezaru.

Svirep vlastodržac i progonitelj kršćana

Lucije Domicije Neron, kojega Haines-Eitzen proziva Sotonom, doista je ostao upamćen kao svirep vlastodržac koji je pogubio mnoge ugledne Rimljane, uključujući svojega brata Britanika, ali i majku Agripinu.

Neron je sustavno proganjao kršćane jer je njih smatrao krivima za paljenje Rima. U tim progonima stradali su Isusovi apostoli Petar i Pavao. Car je smaknuo mnogo protivnika, ali i nevinih osoba. Senat ga je proglasio neprijateljem rimskog naroda i osudio na smrt te je Neron u 31. godini života počinio samoubojstvo, iako neki smatraju da je ubijen.

Je li car Neron uistinu bio i ostao pravi Sotona, kojega štuju i današnji sotonisti, ili je profesorica Kim u svojoj teoriji vidjela tek dobru reklamu, najbolje da procijenite sami.

www.medjugorje-news.com/

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er