CRKVA

Gospa je podarila posebnu milost i rekla: Hoću da sve kršćanske obitelji ovo učine!

Gospa je podarila posebnu milost i rekla: Hoću da sve kršćanske obitelji ovo učine! Ovako možeš zaštititi svoju obitelj od svakog zla!

“Sotona će napasti obitelj, a jedno od dva posljednja oružja za obranu koje Gospodin sada daje svijetu je Posveta Bezgrešnom Srcu Marijinom” – riječi su to sestre Lucije, fatimske vidjelice.
Svećeniku i začetniku Svećeničkog Marijanskog pokreta don Stefanu Gobiju, Blažena Djevica Marija počela je govoriti upravo u Fatimi, a  govorila mu je i o posveti obitelji Njenom Bezgrešnom Srcu, kao o snažnoj zaštiti od sveg zla.
U vrijeme kad svijedočimo strašnim trpljenjima brojnih obitelji; rasula, rastava, povreda, ubojstava, ostavljene djece i ranjene djece i slomljenih obiteljskih ognjišta, Marija nas poziva u utočište do kojeg zlo ovog svijeta ne može doći. U ovoj poruci Blažena Djevica Marija hrabri obitelji i govori da kad ju pustimo u svoj dom, ona će se brinuti za sve, i za naše živote, i za našu djecu ali i za naše poslove, što je milost o kojoj već svjedoće na tisuće obitelji posvećenih Njenom Bezgrešnom Srcu. (“Gospa je podarila posebnu milost”)

Hoću da se sve kršćanske obitelji meni posvete

“S ljubavlju gledam na meni posvećene obitelji. U ovim vremenima, Ja okupljam obitelji i vodim ih u dubinu svoga Bezgrješnog Srca, kako bi ondje našle zaklon, sigurnost, utjehu i obranu. Kao što volim da me zazivaju Majkom i Kraljicom mojih svećenika, tako volim da me zazivaju Majkom i Kraljicom meni posvećenih obitelji. Ja sam Majka i Kraljica obitelji. Bdijem nad njihovim životom, brinem se za njihove brige, zanima me ne samo duhovno nego i materijalno dobro svih njihovih članova. Kada posvećujete jednu obitelj mom Bezgrješnom Srcu, to je isto kao da otvarate vrata vašeg doma nebeskoj Majci, pozivate je da uđe i dajete joj prostora kako bi ona sve jače mogla vršiti svoju majčinsku dužnost. Eto zašto hoću da se sve kršćanske obitelji posvete mom Bezgrješnom Srcu. Tražim da mi se otvore vrata svih kuća, da mogu ući i prebivati s vama. Tada Ja ulazim kao vaša Majka, prebivam s vama i sudjelujem u vašem životu. Iznad svega se brinem za vaš duhovni život. (“Gospa je podarila posebnu milost”)

S Marijom do svetosti

Nastojim voditi duše onih koji sačinjavaju obitelj prema stalnom življenju u milosti Božjoj. Odande kamo Ja ulazim, izlazi grijeh, ondje gdje Ja prebivam uvijek su prisutne božanska milost i svjetlost; ondje gdje Ja živim žive čistoća i svetost. Eto zašto je moja prva majčinska zadaća da postignem da članovi jedne obitelji žive u milosti, te da rastu u životu svetosti prakticirajući sve kršćanske kreposti. A budući da vam sakrament ženidbe daje posebnu milost kako biste rasli zajedno, moja je zadaća da duboko učvrstim jedinstvo obitelji, da dovedem muža i ženu k sve dubljem duhovnom zajedništvu, da učinim savršenom njihovu ovozemaljsku ljubav i da je stavim u Srce Isusovo kako bi poprimila novi i savršeni oblik, koji se iskazuje u čistoj i nadnaravnoj ljubavi. Ja stalno jačam jedinstvo obitelji, vodim sve članove k većem razumijevanju, dajem im da osjećaju nove potrebe za sve jačim i dubljim zajedništvom. Vodim njihove članove na putu svetosti i radosti, koji se mora graditi i prelaziti zajedno, da bi mogli postići savršenstvo ljubavi i uživati u beskrajno vrijednom daru mira. Tako Ja oblikujem duše svoje djece i preko obitelji ih vodim do vrhunca svetosti.

Želim ući u obitelji da vas učinim svetima, da vas dovedem do savršenstva ljubavi, da budem s vama, te da učinim plodnijim i jačim vaše obiteljsko jedinstvo. Zatim, zauzimam se za materijalno dobro meni posvećenih obitelji. (“Gospa je podarila posebnu milost”)

Marija brine za djecu

Djeca su najdragocjenije dobro obitelji. Djeca su znak Isusove i moje osobite ljubavi. Djecu se mora željeti, prihvatiti i uzgajati poput najvrednijeg dragog kamenja u obiteljskom posjedu. Kad uđem u obitelj, odmah se brinem za djecu, ona postaju moja. Uzimam ih za ruku, vodim ih putem na kojem se ostvaruje Božja zamisao, jer gore, u vječnosti, već je svaka od njih jasno zacrtana; ljubim ih, nikad ih ne napuštam, i oni postaju vrijedan dio moga majčinskog vlasništva. (“Gospa je podarila posebnu milost”)

Marija Brine za posao

Osobito se brinem za vaš posao. Nikad vas ne ostavljam bez Božje providnosti. Uzimam vaše ruke i otvaram ih Božjoj zamisli, koju On ostvaruje svaki dan, uz pomoć vaše suradnje. Kao što je moje ponizno, vjerno i svakodnevno majčinsko djelovanje u malenoj i siromašnoj nazaretskoj kućici učinilo mogućim ispunjenje Očevog plana koji se ostvario u ljudskom rastu Sina, pozvanog da izvrši djelo Otkupitelja i vašeg spasenja, tako i Ja zovem vas da slijedite Očev plan koji se ostvaruje uz vašu ljudsku suradnju i pomoću vašeg svakodnevnog rada. Vi morate obaviti svoj dio, kao što nebeski Otac obavlja svoj. Vaše se djelo mora udružiti s djelom Božanske providnosti, kako bi rad dao ploda u onim dobrima koja su korisna za vaše održavanje života i za obogaćenje same obitelji, tako da njeni članovi mogu uvijek uživati u duhovnom i materijalnom dobru.
Osim toga, Ja vam pomažem ostvariti plan Božje volje. Tako vaš rad činim duhovno plodnijim, jer ga pretvaram u izvor zasluga za vas i u priliku za spasenje tolike moje jadne i zalutale djece. Tada se u vama djelo sjedinjuje s ljubavlju, rad s molitvom, trud s gorućom žedi za sve većom milošću.
Tako, svojom suradnjom s Očevom voljom, vi činite remek djela providnosti, koja, preko vas, postaje konkretna i svakidašnja. (“Gospa je podarila posebnu milost”)

Obitelji posvećene Mariji će pobjediti

Ne bojte se: kamo Ja ulazim, sa mnom je sigurnost. Nikad vam ništa neće uzmanjkati. Vaše djelo činim savršenijim, a pročišćavam i sam vaš rad. Ja sam s vama i u svim vašim brigama. Znam da danas obitelj ima mnogo briga. One su vaše i postaju moje. Dijelim s vama vaše patnje. Zbog toga, u teškim vremenima sadašnjeg čišćenja, Ja sam prisutna u obiteljima meni posvećenima, poput zabrinute i ožalošćene majke, koja uistinu uzima udjela u svim vašim stradanjima. Budite zato utješeni. Ovo su moja vremena. ‘Ovi’, tj. dani koje živite; ‘moji’ su, jer su to vremena obilježena mojom velikom i snažnom prisutnošću. Ova vremena postat će još više moja, što se više bude širila i jačala moja pobjeda nad sadašnjom pobjedom moga Protivnika. Ova moja prisutnost postajat će sve to jača i neobičnija, poglavito u obiteljima koje su posvećene mom Bezgrješnom Srcu. Ona će se navijestiti svima, a vama će postati izvorom osobite utjehe. Idite, dakle, naprijed s povjerenjem i s nadom, u tišini, u vašem svakodnevnom radu, u molitvi i poniznosti. Idite naprijed u sve većoj čistoći s jasnom namjerom; sa mnom idete naprijed po strmoj stazi mira u srcu i u vašim obiteljima.
Ako svi idete cestom koju sam vam Ja naznačila, ako slušate i u djelo provodite ono što sam vam danas rekla, vaše će obitelji biti prve mladice moje pobjede: sitne, skrivene, nečujne mladice, koje već izbijaju u svim dijelovima zemlje, kako bi navijestile novu eru i nova vremena, koja su već tu, pred vratima. Sve vas hrabrim i blagoslivljam.” (“Gospa je podarila posebnu milost”)

Posveta obitelji Bezgrešnom Srcu Marijinom

Blažena Djevica Marija u ostalim porukama često poziva obitelji da zajedno mole svetu krunicu koja od obitelji čini najjaču utvrdu protiv zloga, ali posvetu obitelji Bezgrešnom Srcu Marijinom možete učiniti i ovako,:

O, Djevice Marijo, Tvom Bezgrešnom Srcu posvećujemo danas naš dom i sve koji u njemu stanuju. Daj da naša kuća bude slična Tvojoj kući u Nazaretu po ispunjenju Božje volje, po djelima djelotvorne ljubavi i po bezgraničnoj predanosti Božjoj Providnosti!

Daj da bude prebivalište mira i tihe sreće! Bdij nad svima koji u našoj kući stanuju, pomozii m uvijek da kršćanski žive i sve ih obujmi svojom majčinskom zaštitom! Čuvaj nas, o Djevice Marijo, po dobroti svoje velike milosti, da mi svoj ovozemaljski dom, koji smo ovdje zauvijek posvetili tvom Bezgrešnom Srcu, jednom u nebu zavrijedimo imati! Amen!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er