CRKVAVIJESTI

Biskupi pozivaju na zaustavljanje nasilja nad katolicima: Gola žena usred mise ušla u crkvu svete Veronike vičući parole za pobačaj

Gotovo gola žena ometala je misu u katoličkoj crkvi u Michiganu stojeći na klupi i vičući parole za abortus, pokazuje internetski video. “Ukinuti Roe? Kvragu ne!” viknula je žena. “Abortus bez isprike!” Dvije druge žene vidljive u videu pridružile su joj se u pjevanju i držale transparente nalik na zelene platnene trake koje često koriste aktivisti grupe za abortus Rise Up 4 Abortion Rights.

Sve tri žene su ispraćene iz crkve. Dok su ih izvodili, čovjek je u crkvi skandirao: “Abortus ubija bebe! Abortus ubija bebe!”

Ova dijabolična epizoda se dogodila u župi svete Veronike u Michiganu, što je izrazito duhovno simbolično jer u crkvi koja predstavlja snagu jedne žene, a koja tješi i pere Isusa na putu kalvarije i istupa pred razularenim mnoštvom, isto to mnoštvo kao da danas, dvije tisuće godina nakon ove epizode dolazi  ponovno povrijediti ga, opet krvlju, opet u nevinima.

Video je izvorno objavljen na TikToku, a zatim ponovno objavljen na Twitteru. Naslov na videu kaže da se sve dogodio u nedjelju.

Incident je posljednji na rastućem popisu provokacija aktivista za abortus koji ciljaju na katoličke crkve zbog jasnog učenja Crkve da je pobačaj teško zlo.

Incidenti vandalizma i podmetanja požara također su se dogodili u brojnim centrima za trudnoću za život u cijelom SAD-u otkako je procurilo jedno mišljenje Vrhovnog suca u SAD-u, a prema kojem se Vrhovni sud sprema poništiti značajnu presudu iz 1973. Roe protiv Wade, a koja je legalizirala pobačaj u cijeloj zemlji.

U ponedjeljak su dva vodeća američka biskupa objavila priopćenje u kojem pozivaju Vladu na zaustavljanje nasilja nad katolicima.

“Od curenja nacrta mišljenja vrhovnog suda, dobrotvorne organizacije koje podržavaju trudne majke u nevolji bile su zapaljene, a organizacije za život gotovo su svakodnevno napadane i terorizirane, a čak su i životi sudaca Vrhovnog suda bili izravno ugroženi”, glasila je izjava kardinala Timothyja Dolana iz New Yorka i nadbiskupa Williama E. Lorija iz Baltimora.

“U svjetlu ovoga, pozivamo naše izabrane dužnosnike da zauzmu čvrst stav protiv ovog nasilja, a zakonodavna tijela za provođenje zakona da pojačaju svoju budnost u zaštiti onih koji su u povećanoj opasnosti. Zahvaljujemo onima koji su to već učinili i potičemo ih da nastave”, nastavlja se u priopćenju.

“Iznad svega, svatko od nas mora izabrati put mira i otvoriti svoja srca ljubavi koju Bog ima prema svojoj djeci. O Presveto Srce Isusovo, dotakni naša srca i učini ih kao svoja.”

Izvor: CNA/Vjera

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er