MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Sedam najljepših molitava svetom Josipu

Mnogi su se sveci kroz stoljeća utjecali sv. Josipu za pomoć. Kao Isusov poočim i Marijin zaručnik, sveti Josip uvijek bi nalazio načina da na čudesan način odgovori molbama onih koji mu se utječu

Molitva za čistoću (sv. Mala Terezija)

Sveti Josipe, Oče i Čuvaru Djevice, čijoj vjernoj skrbi bi povjerena sama nevinost Isus Krist i Djevica nad djevicama Marija, po dvostrukom tom predragom zalogu vruće te molim da mi isprosiš da od svake nečistoće čisto srce sačuvam i čistim srcem i tijelom s tobom služim Isusu i Mariji. Amen.

Dragi sv. Josipe (sv. Ivan Pavao II.)

Dragi sv. Josipe, prijatelju i zaštitniče sviju, čuvaru Isusa i sviju koji zazivaju tvoju pomoć, velik si jer od Boga zadobiješ sve za što te ljudi mole. Molim te, primi moju prošnju: bdij i brani sve obitelji kako bi živjele u skladu, jedinstvu, vjeri i ljubavi koja je vladala u Svetoj obitelji. S posebnom nježnošću pogledaj na obitelji nezaposlenih i učini da pronađu posao, daj da svi imaju posao kako bi svojim djelima stvarali bolji svijet i slavili Boga Stvoritelja. Povjeravam ti Crkvu, na poseban način Papu, biskupe, svećenike i sve misionare kako bi se svi osjetili poduprti od tvoga očinstva.

Tko ih može više ljubiti od tebe, o dragi sv. Josipe? Brani sve posvećene osobe da u tvojoj poslušnosti i pristajanju uz volju Božju pronađu uzor života šutnje, poniznosti, radosti naviještanja, života sjedinjena s Bogom koji ih čini sretnima u vršenju volje njegove. Radost koja se kuša od pripadanja Bogu tako je velika da se ne može ni s čim usporediti, samo u Bogu se nalazi potpuna sreća. Sveti Josipe, usliši moju molitvu. Amen.

Vezani članci

Sv. Josipe, prijatelju Srca Isusova (bl. Leon Dehon)

Sv. Josipe, posebni prijatelju Srca Isusova, pomozi mi, moli za mene. Pogotovo se s tobom želim sjediniti svakog jutra kako bih nasljedovao tragove tvojih kreposti, pogotovu tvoje čistoće, nevinosti i poniznosti. Na poseban način štiti djecu koju odgajamo, pomozi nam oblikovati u njima Dijete Isusa. O sv. Josipe, ti me podržavaš, tebi preporučujem svoj život i svoju smrt. Želim te nasljedovati kako bih spasio svoju dušu. U trenutku moje smrti moli za mene, isprosi mi milosrđe kod Srca Isusova.

Sv. Josipe, izabraniče Božji (sv. Ivan XXIII.)

O sv. Josipe, izabraniče Božji ovdje na zemlji za čuvara Isusa Krista i čistog Marijinog zaručnika, ti si proveo život savršeno ispunjavajući svoje dužnosti, uzdržavajući svojim rukama Svetu obitelj; zaštiti i nas koji se tebi s povjerenjem utječemo. Ti poznaješ naše težnje, muke i nade, tebi se utječemo jer znamo da ćemo u tebi pronaći zaštitnika. I ti si iskusio kušnju, napor, umor, ali tvoja duša ispunjena najdubljim mirom kliktala je od radosti zbog blizine Sina Božjega koji ti je bio povjeren skupa s Marijom, njegovom preslatkom Majkom.

Pomozi nam shvatiti da nismo sami u našem poslu, pomozi nam otkriti Isusa pored nas, primiti ga s milošću i vjerno čuvati, kao što si to ti učinio. Isprosi nam milost da u našim obiteljima sve bude posvećeno u ljubavi, strpljenju, pravednosti i traženju dobra. Amen.

Slavni sv. Josipe, Marijin zaručniče (sv. Franjo Saleški)

Slavni sv. Josipe, Marijin zaručniče, udijeli nam svoju očinsku zaštitu; to te molimo po Srcu Isusa Krista. Ti, čija zaštita se širi na sve naše potrebe te umije učiniti nama nemoguće stvari, otvori svoje očinske oči nad potrebama svoje djece. U poteškoći i muci koje nas pritišću, s povjerenjem se tebi utječemo, udostoj se uzeti pod svoju zaštitu punu ljubavi, važne i teške stvari koje nas zabrinjavaju. Daj da njihov sretan ishod bude na slavu Božju i dobro tvojih slugu. Amen.

Slavni sv. Josipe, uzore radnika (sv. Pio X.)

Slavni sv. Josipe, uzore radnika, isprosi mi milost da radim u duhu pokore, kako bih okajao svoje mnogobrojne grijehe, radio savjesno, stavljajući potpuno ispunjenje obaveza iznad mojih sklonosti; radio sa zahvalnošću i radošću, smatrajući čašću da mogu po radu koristiti i razvijati talente koje mi je Bog dao; radio u redu, miru, skladu i strpljenju bez povlačenja pred umorom i poteškoćama, radio s čistoćom nakane i odmakom od samoga sebe imajući trajno pred očima smrt i račun koji ću
morati položiti o izgubljenom vremenu, o neiskorištenim talentima, neučinjenom dobru i ispraznim samodopadanjima polaganima u uspjehe koji narušavaju Božje djelo. Sve za Isusa, sve po Mariji, sve nasljedujući tebe, o patrijarše Josipe! To je moja oprema za život i za smrt. Amen.

Sv. Josipe, budi moj zaštitnik (sv. Gertruda)

O sv. Josipe, vjerni upravitelju i hranioče moga Otkupitelja Isusa Krista, prečisti zaručniče Djevice Bogoroditeljke, izabirem te danas za svog posebnog zaštitnika i zagovornika te tvrdo odlučujem da te više nikada neću ostaviti, niti da bilo koja osoba, koliko je do mene, ne čini ništa protivno tvojoj časti. Ponizno te molim da se udostojiš primiti me trajno pod svoju zaštitu, poučavati me u mojim neposlušnostima, tješiti me u mojim protivštinama, i na kraju, braniti me i štititi u času moje smrti. O neka tako bude.

O presretni Josipe, koju veliku milost ti je Bog udijelio, ne samo gledati nego na svoje grudi očinski u ljubavi prigrliti Jedinorođenoga Utjelovljenoga Sina Božjega kojega su toliki uzaludno željeli samo vidjeti. O kada bih i ja, potaknuta tvojim primjerom i pomognuta tvojom zaštitom, s istim žarom ljubavi i poštovanja primala moga Gospodina i Otkupitelja Isusa Krista u Presvetom oltarskom sakramentu, te zaslužila da ga u Nebu trajno grlim. Tako neka bude

. O sv. Josipe, koji si kao otac i vođa sretno Isusa Krista u djetinjstvu vodio svim putovima odrastanja ljudskog života, pomozi mi kao vodič i pratilac u hodočašću moga života i ne dopusti nikada da zalutam s puta Božjih zapovijedi. Budi ti moja jakost u protivštinama, utjeha u progonima dok ne dođem u zemlju živih gdje ću s tobom i tvojom Presvetom zaručnicom Marijom, sa svim anđelima i svetima, vječno klicati u mome Bogu Isusu Kristu. Tako neka bude.

O sv. Josipe, kome se podložio i koga je spremno na zemlji slušao Isus, koji te je uvijek posebno častio i ljubio, kako bi ti On mogao odbiti bilo koju prošnju u Nebu gdje su sada združene vaše zasluge? Moli za mene, sv. Josipe, i isprosi mi milost da, prije svega, iskreno mrzim svaki grijeh i od njega bježim, pogotovo one koji proizlaze iz moje dominantne strasti, da na bolje promijenim svoj život, da se trajno vježbam u krepostima, da budem oslobođena od napasti i prilika za grijeh po kojima bi moja duša mogla pasti u opasnost vječne propasti, oslobodi me bijeda i žalosti koje me trenutno uznemiruju. Ipak se, sv. Josipe, u tim i svim drugim stvarima, potpuno s povjerenjem predajem u volju Božju i tvoju očinsku skrb. Sv. Josipe, tako neka bude.

O sv. Josipe, koji si ovaj život napustio u blagom i dragom društvu svoga posinka Isusa i svoje preslatke zaručnice Marije, molim te pogotovo u mojoj smrti da me utješiš, jedino te molim da izdahnem na presvetim rukama Isusa i Marije. U životu i smrti preporučujem svoj život u vaše ruke, Isuse, Marijo i Josipe. Tako neka bude. Amen.

Izvor: Monfortanci.com

Izvor
bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er