MOLITVE

3 molitve za pokojne – blagoslov i vječni spokoj duša

Molitve za pokojne služe kako bi im odali počast i pokazali hvalu i slavu koju zaslužuju.

Molitva za pokojnike

Gospodine hvala ti za ljude s kojima prolazimo kroz dobro i loše svakidašnjice, posebice za one koji su nam mili i dragi, ali nisu više s nama na zemlji.

Gospodine zahvaljujemo ti za njihovu bezuvjetnu ljubav i odanost koju su upućivali nama, za njihovo prijateljstvo, za sklad koji je vladao među nama, za sva njihova lijepa djela i riječi.

Dok patimo i tugujemo radi njihove neprisutnosti tijelom, molimo te da nam uspostaviš duhovnu vezu s njima. Gospodine podari im vječni život, a nas usmjeri na put da vječno blagujemo s tobom i njima.

Amen.

Molitva za pokojne roditelje

Bože, koji si nam zapovjedio poštivati oca i majku, smiluj se milostivo dušama oca i majke moje, oprosti im njihove grijehe i učini da ih jednom ugledam u radosti vječnoga svjetla.

Čuj Bože, ovu moj molitvu za pokojne roditelje!

Pokoj vječni daruj im gospodine. I svjetlost vječna svijetlila njima. Duše svih vjernih mrtvih po milosrđu Božjem počivale u miru.

Po Kristu, Gospodinu našemu.

Amen.

Molitva za dušu pokojnika

Gospodine, čuj moju molitvu!

Ti si slugu svoga (ime) pozvao k sebi na vječni počinak. Molim Te, osiguraj mu/joj vječno blaženstvo, mir i spokoj te ga blagoslovi kao i sve svoje svete. Po Kristu, Gospodinu našem.

Amen. 

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er