VJERA I DUHOVNOST

Znanstveno dokazano čudo kipa Gospe koji plače ljudskim suzama i 300 neobjašnjivih ozdravljenja

Svakog 31. kolovoza na blagdan Gospe od Suza u Pleterniciu vjernici iz požeškog kraja i cijele Hrvatske dolaze slaviti blagdan Gospe od Suza zbog slike reljefnog kipa Gospe koja je 1953. plakala četiri dana iznad bračnog kreveta obitelji Ianusso u Siracusi na Siciliji.

Riječ je o čudu za kojeg je znanstvena analiza pokazala da je autentično, jer je Gospa plakala ljudskim suzama, a dva mjeseca kasnije liječnička komisija potvrdila je čak 300 neobjašnjivih ozdravljenja po ovim suzama i kipu. Ubrzo je svetište Gospe od Suza u Siracusi postalo poznato u čitavom svijetu.

U malom gradu Pleternici u požeškom kraju pak, u spomen na događaj u Siracusi velečasni Ljudevit Petrak, 1955. održao je prvu devetnicu Gospi od Suza, a posljednje večeri, 31. kolovoza, s upaljenim svijećama krenula je procesija… Od tada misne večeri Gospi od Suza svake godine okupljale su sve više vjernika, pa je sirakuški biskup je 1958. pleterničkoj župi darovao blagoslovljenu sliku Gospe od Suza i vatu kojom je dotaknut čudotvorni reljef, a pedeset godina nakon prve procesije Pleternica je proglašena i svetištem Gospe od Suza.

A kako su suze Gospe prvo prolivene za vrijeme kalvarije izrazito važne  potvrđuje i ova snažna pobožnost Gospinim suzama priznata od strane Katoličke Crkve.

Blažena Djevica Marija ukazala se časnoj sestri Amaliji od Bičevanog Isusa, iz Družbe Misinarki Raspetog Spasitelja, u mjestu Campinas, u Brazilu, 8. ožujka 1930. Ova ponizna redovnica nosila je rane Gospodinove na svom tijelu te živjela i umrla na glasu svetosti. Točno pet mjeseci prije ukazanja Majke Božje, sestra Amalija bila je pogođena jednom obiteljskom tragedijom, u kojoj je supruga njezinog rođaka teško obolila i mučila se u svojoj agoniji. Moleći u kapelici samostana 8.s tudenog 1929., odjednom je ugleda Isusa na mjestu Svetohraništa i zamoli Ga, da uzme njezin život a ostavi na životu ovu majku malene djece.

Kako je njezina molitva bila snažna i potpuno iskrena, Gospodin joj se obratio, upućujući ju, kako zadobiti ovu milost.

Isus joj reče: „Ako želiš isprositi ovu milost, moli Me po suzama Moje Majke!“

Klečeći pred oltarom, raširenih ruku, pognute glave u razmišljanju o ovom prijedlogu Spasitelja, sestra Amalija Ga ponizno zapita: „Na koji način da molim?“ Isus joj odgovori: „O Isuse, usliši nam molitve, po suzama svoje Majke. O Isuse, pogledaj na suze One, koja Te silno ljubila na zemlji, a koja Te sada s najvećim žarom ljubi na Nebu!“

Naučivši ju ove zazive, Isus joj je još napomenuo:

„Kćeri moja, što god Me ljudi zamole u ime suza moje Majke, s ljubavlju ću ih uslišati.“

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er