CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Zlatko Sudac : Zlo ima posla s ovim ljudima i njih vreba…

Zlatko Sudac : Zlo ima posla s ovim ljudima i njih vreba… Duha Božjega imate svi. Poslušajte najprije propovijed svoga srca. Što tebi govori ova riječ Božja? Koje riječi su ti odjeknule? Tebi, baš tebi, što ti Bog govori u duši, sada? Koju misao? Kratko, u tišini, poslušajte sebe. Čujte svoju osobnu propovijed. Kome Isus govori ove riječi koje ste čuli u evanđelju? Kome ih govori? Onima koji tvrde da vjeruju u Boga.

U Isusovo vrijeme, pa i u svu povijest do Isusa, nije postojao pojam ateizma, to je zlo novog vremena. To je novojekovni pojam. Tada je bilo nemoguće zamisliti da netko ne vjeruje u Boga. Svatko je vjerovao barem u nešto. Civilizacije i civilizacije u povijest. Ali, Isus se obraća Židovima, velikim svećenicima, pismoznancima, njima govori. Sad, kad imamo duhovne obnove za agnostike, ateiste, komuniste, to je nešto što u Isusovo vrijeme nije postojalo. Što mislite, kome je teže svjedočiti i govoriti o Bogu, nevjernicima ili vjernicima?

Vjerujte mi, ljudi moji, nema ljepše duhovne obnove nego kad su ispred mene nevjernici koji ispočetka upoznaju život, Boga, svoje osjećaje, analiziraju svoje postupke, postaju svjesni svojih slabosti, stvaraju odluke koje će im promijeniti život. Puno je lakše s onima koji nisu upoznali Boga. Ne zaboravite, ljudi, da zlo ima posla s onima koji krenu putem Božjim, a ne s onima koji su daleko od Boga. … Nisu nevjernici razapeli Isusa, nego vjernici. Nisu ga prepoznali. Pa, jel’ moguće? Cijeli život čekaju Mesiju, čitaju pisma, mole duge molitve, produžuju rese, imaju svoje obrede, liturgije, i, uza sve to, da ne vide Boga. …

Zlo se prikazuje kroz komadić istine

Zlo se prikazuje kroz komadić istine, a ne kroz laž. Laž se lako prepozna. A onda vas uvjeri da je to sva istina koja postoji. To je prokletstvo vraga, to je opasnost vraga. Čovjek otvorene svijesti, čovjek duha, otvorena srca, ne može reći da je spoznao, on spoznaje u svu vječnost. Život je vječan. Taj čovjek ne može biti zadovoljan sa sobom. Jer što sam bliže Bogu, to više vidim da sam ništa. … Nema stajanja na duhovnome putu. Nema stajanja!

zlo

www.medjugorje-news.com

Izvor
obitelj malih marija

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er