VJERA I DUHOVNOST

Posljednja vizija vidjelice i proročke riječi Krista za Rusiju i svijet…

Posljednja vizija vidjelice i proročke riječi Krista za Rusiju i svijet… Za razliku od drugo dvoje djece vidioca iz Fatime koji su umrli u svojoj mladosti, sestra Lucija je živjela i primala daljnja otkrivenja

Jedna od troje djece nazočne kad se Blažena Djevica Marija ukazala u Fatimi imala je vizije i dugi niz godina nakon službenih ukaznja kao jedina živuća vidjelica. NJena posljednja vizija zbila se u dominikanskom samostanu u Tuyu, u Španjolskoj gdje je boravila prije ulaska u karmel Coimbri, gdje je živjela do svoje smrti 2005.

Drugo dvoje djece Francisca i Jacintu Martu proglasio je blaženima papa Ivan Pavao 2000. – na obljetnicu prvog ukazanja tamo a oni su za nebo rođeni u svojoj mladosti – 1919. odnosno 1920. godine, za razliku od sestre Lucije koja je ostala na zemlji. Njena posljednja vizija je vizija Presvetog Trojstva, ali zanimljive su riječi koje joj tada upućuje Gospa kao i Krist sam a vezano za posvećenje Rusije.

Ta zadnja vizija koju je imala po njenim riječima glasi:

Jedne večeri, kleknula sam kraj ograde usred kapele i, klanjajući se, izmolila molitve anđela. Osjećajući se umorno, tada sam ustala i nastavila izgovarati molitve s rukama  kao da činim oblik križa. Jedino svjetlo bilo je svjetlo svetišta. Odjednom je cijela kapela obasjana nadnaravnim svjetlom, a iznad oltara pojavio se Svjetlosni križ, koji je sezao do stropa.

U jačem svjetlu na gornjem dijelu križa vidjelo se lice čovjeka i njegovo tijelo do pojasa; na grudima mu je bila golubica svjetla. Malo ispod struka vidjela sam kalež i veliku hostiju kako visi u zraku, na koju su padale kapi krvi s Lica Isusa Raspetoga i s rane na Njegovom boku.

Ove su se kapi spustile na hostiju i pale u kalež. Ispod desne ruke Križa bila je Gospa, a u ruci njezino Bezgrješno Srce.

Pod lijevim krakom Križa velika su slova, kao kristalno čista voda koja se slijevala na oltar, tvorila ove riječi: ‘Milost i milosrđe’. Shvatila sam da mi je prikazano otajstvo Presvetog Trojstva i dobila sam otkrivenja o tom otajstvu koje mi nije dopušteno otkriti.

“Gospa mi je tada rekla: “Došao je trenutak u kojem Bog traži od Svetog Oca, u zajednici sa svim biskupima svijeta, da posveti Rusiju mom Bezgrješnom Srcu, obećavajući da će je na taj način spasiti. Toliko je duša koje Božja pravda osuđuje za grijehe počinjene protiv mene i za koje sam došla tražiti odštetu: žrtvuj se za ovu nakanu i moli se.”

“O tome sam dala izvještaj ispovjedniku koji mi je naredio da zapišem što je Gospa htjela učiniti. Kasnije mi se naš Gospodin u intimnoj komunikaciji požalio govoreći: “Nisu htjeli poslušati moju molbu. Poput kralja Francuske, oni će se pokajati i učiniti to, ali će biti kasnoRusija će već širiti svoje pogreške po cijelom svijetu, izazivajući ratove i progone Crkve; Sveti će Otac imati mnogo za trpjeti.”

Podsjetimo Papa Franjo je početkom ruske invazije na Ukrajinu posvetio Rusiju Bezgrešnom Srcu Marijinom, onako kako je to Gospa zatražila. Prije toga dogodile su se razne posvete ali bez spominjanja Rusije izričito ili bez prisutnosti biskupa svijeta.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button