CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Ovo su obećanja koja je Gospa dala preko bl. Alana de la Rochea onima koji mole krunicu

Donosimo obećanja koja je Gospa dala onima koji budu molili svetu krunicu, a koje je u jednoj objavi dala bl. Alanu de la Rocheu, u povijesti poznatom kao apostolu svete krunice i utemeljitelju bratstva svete krunice.

Plodovi molitve krunice

Moljenje krunice donosi mir i radost. Kada molimo ovu molitvu snažnije se uzdamo u Gospodina Boga, imamo više strpljenja prema samima sebi i prema drugima. To je molitva koja ima moć egzorcizma – pozdrav Anđela Mariji kao štit pred napadom zloga duha. Majka Božja u Gudalupe podsjetila je da za vrijeme molitve krunice ona stoji pred prijestoljem Božjim i da nas ondje zagovara te da nam sotona u tom trenutku ne može nauditi, prenosi portal Božje milosrđe.

Potvrđuje to i sljedeći događaj. Mlada djevojka za boravka u bolnici bila je smještena u istoj sobi s osobom koja je mantrala. Djevojka je bila svjesna da ova na taj način zaziva zloga duha. Počela je dakle u mislima moliti Krunicu. Ubrzo je ona druga osoba prekinula mantranje tužeći se kako joj „nešto“ smeta. Molitva krunice je poput bacanja strijela u zloga duha. Sotona mrzi ovu molitvu i svim će nas mogućim sredstvima pokušati odvratiti od nje. Ipak, budimo ustrajni. Molimo krunicu i neka nam ona bude pomoć u našem sazrijevanju za nebo. Učimo na taj način motriti Boga i nasljedovati Mariju koja je Bogu uvijek s velikim pouzdanjem ponavljala svoj Fiat.

Obećanja Majke Božje onima koji budu molili svetu krunicu, a koje je u jednoj objavi dala bl. Alanu de la Rocheu, u povijesti poznatom kao apostolu svete krunice i utemeljitelju bratstva svete krunice.

1. Oni koji budu ustrajali u molitvi krunice, primit će neku osobitu milost.

2. Svima koji budu odano molili krunicu, obećavam svoju posebnu zaštitu i obilje milosti.

3. Krunica će biti moćno oružje protiv pakla, uništit će grijehe i izgnati herezu.

4. Krunica će pomoći rast u krjeposnu životu i vršenju dobrih djela, donijeti obilje Božjih darova za dušu, ljubav prema svijetu usmjerit će u ljubav prema Bogu, uzdići srca da žele božanska i vječna dobra. Na taj način će se te duše posvetiti.

5. Duše koje mi se povjere po krunici, neće biti izgubljene.

6. Oni koji budu pobožno molili moju krunicu, razmišljajući o otajstvima spasenja, neće biti satrveni nedaćama niti će umrijeti zlom smrću. Grješnici će se obratiti, a pravedni će rasti u milosti i postati vrijedni vječnoga života.

7. Oni koji su iskreno odani molitvi moje krunice, neće umrijeti bez utjehe Crkve i bez milosti.

8. Oni koji budu molili krunicu, naći će za života i na samrti svjetlost Božju, puninu njegove milosti i bit će ubrojeni među blažene.

9. Brzo ću osloboditi iz čistilišta duše odane molitvi krunice.

10. Prava djeca moje krunice uživat će veliku slavu na nebesima.

11. Ono što preko krunice tražite, dobit ćete.

12. Oni koji šire moju krunicu, dobit će po meni pomoć u svim svojim potrebama.

13. Postigla sam od svoga Sina da će svi prijatelji krunice imati svece nebeske za svoju braću u životu i smrti.

14. Oni koji vjerno mole krunicu, moja su draga djeca, braća i sestre Isusa Krista.

15. Odanost mojoj krunici poseban je znak predodređenja za nebo.

Majka Božja o krunici

Do širenja molitve krunice došlo je zahvaljujući objavama Majke Božje u Lurdu, Fatimi, La Salletu i drugdje. U svim tim objavama Marija ističe važnost molitve u životu kršćanina, a osobito molitve krunice. Ona naglašava da je krunica sredstvo koje mijenja ljudska srca – otvara ih prema Božjoj ljubavi koja liječi čovjekovo srce, mijenja ga i ispunja mirom. Moliti za nekoga znači ljubiti ga, a Majka Božja, tražeći da se moli krunica, pozvala je na ljubav prema Bogu i bližnjima. Marija je djeci u Fatimi rekla: „Ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se po njoj i po pokori ne bi mogao riješiti.“ Molitva krunice kadra je učiniti da mir zavlada u svijetu. Kada su upitali sestru Luciju kada će zavladati mir na zemlji, odgovorila je: „Kada dovoljan broj ljudi ispuni molbe Presvete Djevice Marije da mole krunicu i prinose žrtvu za obraćenje grješnika.“ Osobe koje mole krunicu graditelji su mira u svijetu.

www.medjugorje-new.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er