MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Isus je dao šest obećanja svima koji budu molili i promicali ovu molitvu

Isus nakon ustanove Euharistije i posljednje večere odlazi na Maslinsku goru u vrt Getsemani na molitvu.  Tamo počinje njegova strašna muka. Isus se krvlju znoji od boli koju već tada prolazi, znajući što ga uskoro čeka. Iako je učenike svoje zamolio da budu budni dok on moli, oni su zaspali.

Isus je sam u smrtnoj tjeskobi. Preko svete Margarite Alacoque, svetice kojoj je Isus otkrio tajne svog probodenog srca Isus nas opet poziva da budemo s njim u tom žalosnom trenutku. Da bdijemo. Predaje joj snažnu molitvu koja se moli četvrtkom, posebno na Veliki Četvrtak, kao i ova obećanja.

Obećanja Isusa onima koji mole i promiču ovu molitvu

Onima koji mole ovu molitvu, Isus obećava: 1. oproštenje grijeha i sigurnost za spas duše u času smrti svima onima koji će s ljubavlju bar jednom na dan na trenutak sjetiti se mojega smrtnog straha u Getsemaniju; 2. savršeno i trajno kajanje onima koji dadu čitati Misu na čast mojih muka, dovoljno je samo jednu Misu u životu; 3. uspjeh u duhovnim potrebama onima koji će širiti ovu pobožnost prema mojem smrtnom strahu u Getsemaniju.
Onima koji promiču ovu pobožnost i šire je, Isus obećava: 1. potpunu i konačnu pobjedu u najtežim napastima kojima su izloženi; 2. izravno spašavati duše iz čistilišta; 3. veliko rasvjetljenje i snagu da ispune moju volju.

Molitva Isusu u smrtnoj tjeskobi

O Isuse, koji u preobilju svoje ljubavi da svladaš tvrdoću našega srca, obasipaš rijekom milosti one koji razmatraju Tvoju najsvetiju muku u Getsemanskom vrtu i promiču ovu pobožnost, molim Te, pomozi mojoj duši i mojem srcu da se često, ali barem jednom na dan, spomenem Tvoje najgorče smrtne tjeskobe u Maslinskom vrtu, žaleći te i, koliko je to moguće, sjedinjujući se s Tobom!

O blagoslovljeni Isuse, koji si u onoj noći uzeo na sebe golem teret naših grijeha i za njih dao potpunu zadovoljštinu, pruži mi preveliki dar da se iz ljubavi savršeno pokajem za svoje mnogobrojne grijehe, za koje si se Ti sam krvlju znojio!

O blagoslovljeni Isuse, za tvoju najžešću borbu u Getsemanskom vrtu pruži mi konačnu pobjedu nad napastima, osobito nad onima kojima sam najviše podložna! O Isuse patniče, za volju Tvojih nedokučivih i neizrecivih smrtnih borbi u onoj noći izdaje i najgorčih duševnih tjeskoba, rasvijetli me da spoznam i ispunim Tvoju volju i daj da uvijek ponovno mislim na Tvoju potresnu borbu i da promatram kako si je pobjedonosno zadržao, ne da izvršiš svoju volju, nego volju svoga Oca!

Budi blagoslovljen, o Isuse, za krvavo znojenje i strašnu smrtnu borbu koju si u najledenijoj zapuštenosti i neshvatljivoj samoći ljubazno podnio! Budi blagoslovljen, o najslađi, ali neizmjernom gorčinom ispunjeni Isuse, za Tvoju molitvu koja je tako duboko ljudska kao i božanska izvirala iz Tvojega, od smrtne tjeskobe uzdrhtalog Srca! Vječni Oče, prikazujem Ti sve prošle, sadašnje i buduće Mise sjedinjene s krvavim smrtnim Kristovim strahovanjima u patničkome Getsemanskom vrtu. Presveto Trojstvo, daj da se upozna, a time i proširi, ljubav k smrtnoj tjeskobi Isusa u Maslinskoj gori po cijelom svijetu!

Daj, o Isuse, da se svi oni koji Te s ljubavlju promatraju na Križu također sjećaju Tvojih neizmjernih patnji na Maslinskoj gori, te da se, slijedeći Tvoj primjer, nauče ispravno moliti i pobjednički se boriti, da Te tako mogu jednom u nebu vječno slaviti!

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er