VIJESTI

APSURD Žena ponovno uhićena zbog molitve u tišini ispred klinike za pobačaje

Samo nekoliko tjedana nakon što je Prekršajni sud u Birminghamu odbacio optužbe protiv žene iz Ujedinjenog Kraljevstva koja je pronađena kako se tiho moli u blizini klinike za pobačaje, ponovno je uhićena zbog istog “prekršaja” na gotovo istom mjestu.

Isabel Vaughan-Spruce ponovno je upletena u pravni spor zbog kršenja “tampon zone”, koja zabranjuje demonstracije ili prosvjede unutar određenog radijusa klinika za pobačaj. Aleteia je prethodno izvijestila o prvom uhićenju Vaughan-Spruce 2022. Prišli su joj policajci dok je tiho stajala na pločniku u blizini klinike za pobačaje. Kad je otkrila da se tiho molila, policija ju je privela. Uslijedila je pravna bitka, a na kraju je završila njezinim oslobađanjem.

Ipak, iako je Vaughan-Spruce oslobođena, nalog za zaštitu javnih prostora (PSPO) ostaje na snazi. Sada će Isabel ponovno morati suočiti s novim optužbama protiv ravnatelja britanskog Hoda za život. Na Twitteru je podijeljena snimka njezina posljednjeg susreta s policajcima:

CBN News donosi izjavu Vaughan-Spruce o njezinom posljednjem uhićenju:

“Prije samo tri tjedna, sud je jasno stavio do znanja da moje tihe molitve nisu zločin. A opet, opet sam uhićena i tretirana kao kriminalac jer sam imala potpuno iste misli u glavi, na istoj lokaciji”, rekla je Vaughan-Spruce u izjavi.

„Dvosmislenost zakona koji ograničavaju slobodno izražavanje i mišljenje – čak i u mirnom, sporazumnom razgovoru ili u tihoj, unutarnjoj molitvi – dovodi do krajnje zbrke, na štetu važnih temeljnih prava. Nitko ne bi trebao biti kriminaliziran zbog svojih misli.”

Fox News izvještava da je Vaughan-Spruce optužena za kršenje PSPO-a te je sada puštena uz jamčevinu i čeka svoj sljedeće pojavljivanje na sudu. Dok je na slobodi, međutim, zabranjen joj je čak i pristup u blizinu klinike za pobačaje. Ova će odredba najvjerojatnije ometati njezina svakodnevna putovanja, budući da je klinika za pobačaje ispred koje je stajala bila nadomak njezine kuće.

Prema Alliance Defending Freedom (ADF), pravnoj organizaciji koja radi na promicanju temeljnih sloboda u Ujedinjenom Kraljevstvu, Parlament je glasovao protiv amandmana na PSPO koji bi dopuštao tihu molitvu i sporazumni razgovor u blizini klinike za pobačaje. Raspon glasova 7. ožujka bio je 116 za i 299 protiv. Jeremiah Igunnubole, pravni savjetnik za ADF UK, osudio je neuspjeh usvajanja amandmana na web stranici ADF-a.

Napisao je: “Današnje glasovanje označava prijelomni trenutak za temeljna prava i slobode u našoj zemlji. Parlament je imao priliku odbaciti kriminalizaciju slobodne misli, koja je apsolutno pravo, i prihvatiti individualnu slobodu za sve. Umjesto toga, Parlament je odlučio odobriti cenzuru i kriminalizirati miroljubive aktivnosti kao što su tiha molitva i konsenzualni razgovor.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er