CRKVAPAPA FRANJO

Zdravstveno stanje pape Franje se poboljšava

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni kazao je u ponedjeljak, 27. studenoga da je CT pregled kojem je papa Franjo bio podvrgnut u subotu poslijepodne, 25. studenoga u rimskoj bolnici Gemelli isključio upalu pluća te da je u dobrom stanje i napreduje.

Papa je u dobrom i stabilnom stanju; nema temperaturu, a njegova respiratorna situacija napreduje. To je najnovije izvješće o Papinom zdravstvenom stanju koje je u ponedjeljak ujutro, 27. studenoga kazao ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Papa je izjavio u nedjelju, 26. studenoga da ima upalne promjene na području pluća, obraćajući se vjernicima na Trgu sv. Petra putem video veze za nedjeljnu molitvu Anđeoskoga pozdravljenja, piše Vatican News.

Ravnatelj Bruni potvrdio je da je CT pregled kojem je papa Franjo bio podvrgnut u subotu poslijepodne, 25. studenoga u rimskoj bolnici Gemelli isključio upalu pluća, ali je pokazao plućne promjene koje su uzrokovale poteškoće s disanjem.

Vezani članci

Kako bi se povećala učinkovitost liječenja, papa Franjo intravenozno je primio antibiotsku terapiju, rekao je ravnatelj Bruni.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice nadalje je istaknuo kako bi se olakšao Papin oporavak odgođeni su neki angažmani zakazani za sljedeće dane.

Međutim, nastavio je, drugi susreti, institucionalne prirode ili lakše podnošljivi s obzirom na Papino trenutno zdravstveno stanje su zadržani.

Papa je u nedjelju, 26. studenoga izmolio molitvu Anđeoskoga pozdravljenja putem video veze iz kapele svoje rezidencije u Domu sv. Marte, kako bi izbjegao izlaganje jesenskoj hladnoći na prozoru Apostolske palače.

Procijenjenih 12.000 ljudi okupljenih na Trgu sv. Petra, Papa je rekao: Danas ne mogu biti na prozoru Apostolske palače jer imam upalne promjene na području pluća. Razmišljanje će pročitati mons. Paolo Braida, koji ih dobro poznaje jer ih on i priprema, i uvijek to jako dobro radi. Hvala vam puno na vašem prisustvu.

Predstojnik Ureda za koordinaciju papinskih govora pri Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Paolo Braida potom je pročitao pripremljenu katehezu, a papa Franjo uputio je završni apostolski blagoslov.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er