HERCEGOVINAREGIJAUncategorized

Zatvaranje granice RH prema BiH. Politička igra za parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj?

24. lipnja točno u ponoć je stupila zabrana ulazka u Republiku Hrvatsku iz zemalja Bosne i Hercegovine, Srbije, Sj. Makedonije i Kosova. Nacionalni krizni stožer RH ovu činjenicu o zatvaranju granice prepisiva exponencionalnom porastu zaraženih u tim zemljama. Igrom slučaja kako se bliže izbori za 10tak dana da se zaključiti još jedna pozitivna vijest iz ove negativne. Neće biti glasačkih autobusa iz područja BiH i Srbije koji svake parlamentarne izbore u velikom broju pristižu na glasanje u Hrvatsku.

Kako je već poznato, radnje za glasovanje iz SNSD-a neće ove parlamentarne izbore moći manipulirati, pa će tako i ono par mandata izgubiti, i napokon kao i u susjednoj Srbiji složiti parlamentarnu većinu bez SNSDa i Milorada Pupovca. Opće je poznato da hrvati Vojvodine i Srbije nisu u parlamentu Srbije već godinama, a u Hrvatskoj se godinama ustuplao i popuštalo prohtijevima iz SNSD-a, točnije reketarenjem da bi se parlamentarna većina zadovoljila i oformila Vlada RH.

Na žalost ovom odlukom su stradali i hrvati s obe strane granice. Hrvati s BiH stranu neće moći odlaziti u RH bez 14 dnevne samoizolacije, pa tako kako stvari stoje neće moći ići na ljetovanje na Makarsku rivijeru, gdje i negoduju upravo iz te rivijere, jer su im činili dobar dio prihoda tokom sezone. Također hrvati iz BiH imaju nekretnine unutar RH, školoska obrazovanja, poljoprivredna zemljišta, gospodarske dijelatnosti, dok hrvati iz RH ne mogu također gravitirati u Hercegovinu što zbog istih ili sličnih aktivnosti. Možemo se složiti da je stradao turizam ovom odlukom u RH pa tako i u BiH. Jučer je proslavljena 39. godišnjica Gospinih ukazanja, dan za sve katolike, dan kad se iz Dalmacije pogotovo i ostalih djelova Hrvatske hodočastilo u Međugorje. Na žalost, virus čini šta čini, i mora svoj prirodni proces odraditi, ali ove odluka vlada u regiji guši svaki vid normalnog života i volje građana.

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er