SVIJETZANIMLJIVOSTI

YouTube uklanja popularni katolički kanal

YouTube je 3. studenoga uklonio popularni katolički YouTube kanal, koji vodi vjerska zajednica poznata kao “Home of the Mother”, zbog navodnog kršenja pravila platforme o neželjenoj pošti, obmanjujućim postupcima i prijevarama.

Kanal pod nazivom “HM Television (engleski)” bio je najpoznatiji po vrlo popularnom dokumentarcu “Sve ili ništa”. Film govori o sestri Clare Crockett, mladoj irskoj časnoj sestri koja je odustala od glumačke karijere kako bi ušla u redovnički život i poginula u potresu dok je služila u Ekvadoru 2016. Dokumentarac je imao milijune pregleda prije nego što je uklonjen zajedno s ostatkom od stotina video zapisa na kanalu. Sestra Kristen Gardner, članica Sestara službenica Doma majke i autorica knjige o životu s. Clare Crockett, izjavila je u srijedu za CNA da su sestre posebno ožalošćene zbog uklanjanja dokumentarca. Unatoč tome što se vjerska zajednica žalila na odluku, Gardner je rekao da kanal “ostaje izbrisan”.

“Dokumentarac o sestri Clare učinio je mnogo dobrog”, rekla je sestra Gardner, dodajući da je “pomogao da se mnogi ljudi vrate katoličkoj vjeri i također izvukao ljude iz prosječnosti u njihovom življenju po vjeri.”

Kanal je vodio Zaklada EU Mamie zajednice Home of the Mother, multimedijski katolički apostolat sa sjedištem u Španjolskoj, koji je također producirao dokumentarac. Apostolat je prvenstveno usmjeren prema mladima, obiteljima i djeci, a proizašao je iz želje “da se pridonese novoj evangelizaciji”. Sestra Gardner je rekla da YouTube, koji je u vlasništvu Googlea, nije dao nikakvu obavijest ili upozorenja da kanal krši njegova pravila prije nego što ga je uklonio.

“Trećeg studenog primijetili smo da mnogi naši ugrađeni videozapisi, uključujući film o sestri Clare Crockett, prikazuju poruku pogreške”, objasnila je. “Pokušali smo se prijaviti na YouTube kanal na kojem su se nalazili ovi videozapisi … i iznenađujuće kanal više nije pronađen.” Rekla je da nisu pronašli obavijest putem e-pošte s YouTubea sve dok kanal nije već bio uklonjen. E-pošta je pronađena u sestrinoj spam mapi. EUK Mamie je odmah uložila žalbu na uklanjanje i dobila brz odgovor od YouTubea. Prema izjavi EUK Mamie od 10. studenoga, YouTube je rekao: “Nakon pažljivog pregleda vašeg kanala, potvrdili smo da krši naša pravila o neželjenoj pošti, obmanjujućim postupcima i prijevarama.” “Razumijemo da ovo nije najbolja vijest, ali moramo osigurati da YouTube bude sigurno mjesto za sve korisnike”, nastavio je YouTube i dodao: “Nećemo vratiti vaš YouTube kanal.” Home of the Mother zanijekao je da sadržaj kanala krši bilo kakva pravila YouTubea.

Zajednica je izjavila da njihov kanal “nije koristio svoje videozapise za obmanu ili prevaru bilo koga” te da “nisu čak ni monetizirani, jer HM Television-EUK Mamie nikada nije imala namjeru ostvariti ekonomsku korist, već radije evangelizirati, povjeravajući budućnost kanala prema Božjoj Providnosti.” Zajednica je od tada stvorila novi YouTube kanal na engleskom jeziku pod nazivom “HM Television (International)”, novi kanal trenutno ima samo 286 pretplatnika. Zajednica je također ponovno objavila dokumentarac na svom kanalu “Home of the Mother”. „Obraćenja, mladi koji otkrivaju ili prihvaćaju svoj poziv posvećenom životu ili svećeništvu, zvanja ‘spašena’ u trenutku krize, primljene milosti i mnogi životi promijenjeni svjedočanstvom obraćenja i predanja Bogu sestre Klare.

Ovaj video je zračio previše svjetla i Gospodar tame to nije mogao podnijeti”, stoji u izjavi.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er