ZANIMLJIVOSTI

Spektakularna svadbena torta nastala po uzoru na milanski Duomo

Tri mjeseca istraživanja, 800 sati rada… Ova impozantna svadbena torta visoka gotovo 7 metara, inspirirana milanskom katedralom, djelo je Bastiena Blanc-Tailleura. Jednostavno zapanjujuće!

Rad ovog slastičara toliko je nevjerojatan da je teško povjerovati da je to samo torta! Bastien Blanc-Tailleur, rodom iz Annecyja u Francuskoj, “kipar” je koji umjesto kamena, za svoja remek djela koristi – šećer!

Od 2015. godine bavi se izradom monumentalnih umjetničkih torti, uglavnom za vjenčanja. Sredinom lipnja ga je kulinarski vodič La Liste proglasio najkreativnijim slastičarom svijeta. I doista, njegov će vas portfolio ostaviti bez daha!

Jedan izvanredan primjer među njegovim veličanstvenim kreacijama datira iz 2021. godine: torta inspirirana milanskim Duomom, draguljem gotičke arhitekture. Trebalo mu je tri mjeseca istraživanja prije nego što se prihvatio izrade ove svadbene torte, piše Aleteia.

Perfekcionist i ljubitelj umjetnosti, Bastien Blanc-Tailleur kupio je nacrte milanske katedrale kako bi bio što vjerniji arhitektonskim detaljima Duoma. “Napravili smo vrlo arhitektonski kolač”, rekao je za časopis Elle à table. “Reproducirali smo sve detalje, prepravljali kalupe, isklesali sve arkade, sva vrata, lukove…” Sve u svemu, svadbena torta predstavlja 800 sati rada i uključuje 4500 kalupa i 3500 šećernih cvjetova. Rezultat je zadivljujući, a pojesti se čini gotovo zločinom!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er