PAPA FRANJOVJERA I DUHOVNOST

Papa Franjo: Presveto Srce je “izvor ljubavi i mira”, otvorite se ovoj ljubavi i odnesite je diljem svijeta

Papa Franjo je napomenuo da ulazimo u mjesec posvećen Presvetom Srcu. Papa Franjo je 1. lipnja 2022. napomenuo da je ovaj mjesec tradicionalno posvećen Presvetom Srcu Isusovu.

Iako je ova pobožnost ukorijenjena u Svetom pismu i razvijala se već stoljećima, postala je raširena nakon otkrivenja sv. Margareti Mariji Alacoque u 17. stoljeću piše Aleteia

Papa Pio XI vjerovao je da je pobožnost “zbir svih religija” i dao je ključ za kreposni život. Papa Franjo dao je nešto poput sažetka pobožnosti na kraju današnje opće audijencije, u pozdravu poljskim hodočasnicima.

Presveto Srce je “izvor ljubavi i mira”, rekao je. “Otvorite se ovoj ljubavi i odnesite je ‘do kraja zemlje’, svjedočeći dobrotu i milosrđe koje izviru iz Srca Isusova”, pozvao je Papa. Kazao je kako je njegov apel posebno usmjeren prema mladima, koji će ovih dana biti okupljeni u poljskoj Lednici. Ovo mjesto se smatra mjestom gdje je Poljska krštena, jer je Mieszko I. tamo primio kršćanstvo 966. godine. Mladi se okupljaju na festivalu koji uključuje noćno hodočašće.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er